Zomerweekend: Keramiek – Gieten en marmerklei creaties

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  19-08-2023

Cursuscode: Z0622V
Docent: Barbara dos Santos
Aantal lessen: 2
Lesdag: za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 180,00 incl. BTW
Periode: 19-08-2023 t/m 20-08-2023

Keramiek biedt eindeloze mogelijkheden om unieke en persoonlijk objecten te creëren. Heb je er ooit over nagedacht om je eigen vaas of servies te kunnen ontwerpen? Lijkt het je leuk om nieuwe technieken te leren met verschillende materialen zoals, gietklei, pigmenten of gietporselein? Naast het werken met handvormen kun je ook de gebruikmaken van de gipsmallen om complexer vormen en ontwerpen te creëren, terwijl je de nauwkeurigheid en consistentie behoudt. Het is een geweldige manier om je creativiteit uit te breiden en je eigen stijl te ontwikkelen.

Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je met je handen de klei kneedt en vormgeeft tot het gewenste resultaat. Of maak gebruik van gietklei om prachtige, identieke sets te maken met de gipsen mallen.

Bij keramiek gaat om het creëren van iets dat zowel mooi als functioneel is. Ik ben gepassioneerd over keramiek en deel mijn kennis en ervaring graag met jou. Of je nu beginner bent of al enige ervaring hebt, ik bied begeleiding en ondersteuning om jouw creativiteit en visie tot leven te brengen.

Docent Barbara dos Santos leert je de ins en outs van het gieten met klei. Je maakt je eigen ontwerp door objecten te combineren en aan te passen. Je leert de basistechnieken om te kunnen reproduceren en het maken van gemarmerd klei met pigmenten.

Wat leer je in het zomerweekend: Keramiek?

  • Het gietproces en handvorm van reproduceren
  • Vormstudie en keramische technieken
  • Gemarmerd klei maken met gietklei of fijn chamotte
  • Decoreren met engobe

Wat heb je nodig voor het zomerweekend: Keramiek?

Enthousiasme, leergierigheid om met nieuwe technieken en materialen aan de slag te gaan. En een schetsboek, hierin zet je:

  • Inspiratie
  • Tekeningen/ ontwerpschetsen
  • Je aantekeningen van je proces: welke klei je gebruikte en welke kleuren pigmenten.