Zondagmiddag Modelatelier

Meer informatie over de optie: ZONDAG: 14:00 - 17:00

Cursuscode: S3822
Docent: Diverse Docenten
Aantal lessen: 6 / blok
Prijs vanaf: € 180,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 40 / blok
Startdata: 04-09-2022, 30-10-2022, 11-12-2022, 12-02-2023, 16-04-2023,
Inschrijven kan niet meer.

Het zondagmiddag modelatelier is een cursus waarbij het menselijk lichaam en de lichaamshouding centraal staan. Elke week op zondagmiddag kun je ontspannen tekenen of schilderen n.a.v. een live model in een atelier bij MK24.

De cursus wordt gegeven door verschillende docenten. Elke docent neemt zijn of haar eigen kijk op het menselijk lichaam mee. Zo zou de focus de ene keer bv liggen op anatomie en verhoudingen, maar een andere keer weer veel meer op beweging, vaart of de uitdrukkingskracht van een houding. In elke les staat goed kijken centraal. Door de verschillende docenten met ieder hun eigen aanpak is de cursus dynamisch en afwisselend.

Lange en korte standen worden afgewisseld. Zowel open als gesloten houdingen komen aan bod.

Wat leer je in de cursus Zondagmiddag Modelatelier?

Je leert tekenen naar waarneming. Beter kijken, verhoudingen begrijpen, je beeldend uitdrukken aan de hand van een model. Er wordt met verschillend materiaal gewerkt zoals houtskool, pastelkrijt, inkt, acrylverf of bister.

Is de cursus Zondagmiddag Modelatelier iets voor jou?

Iedere cursist krijgt individuele begeleiding op eigen niveau, de cursus is dan ook geschikt voor de gevorderde cursist en de cursist die nog niet zo lang bezig is. Voor de echte beginners raden we eerst een basiscursus aan.

Wat heb je nodig voor de cursus Zondagmiddag Modelatelier?

Zin om te tekenen en nieuwsgierigheid naar het menselijk lichaam. Ezels en materiaal zijn aanwezig in het atelier van Mk24. Het is aan te raden kleding aan te doen die vies mag worden. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het model en het gebruik van materiaal.

Cursusopbouw

Het zondagmiddag Modelatelier bestaat uit vijf blokken van 6 lessen, een les duurt drie uur. Elk blok is afzonderlijk te volgen maar samen ook als jaarcursus. Per blok wordt er les gegeven door 3-4 verschillende docenten.