Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Creatieve workshops

Heeft u iets te vieren of wilt u iets creatiefs doen met uw afdeling, familie of vrienden? Bij ons kunt u terecht voor uiteenlopende actieve workshops die voor iedereen geschikt zijn. Bijvoorbeeld workshops tekenen, schilderen, film en ook fotografie. Bekijk ons aanbod met voorbeelden van creatieve workshops. Staat uw workshop er niet tussen of heeft u speciale wensen? Neem dan contact met ons op.

Voor wie?

Bedrijven, managers, teamleiders, families en vrienden.

On 23, mei 2013 | In | Door

Samenwerken aan een schilderij

In deze workshop ga je gezamenlijk een schilderij maken. Van te voren wordt er in overleg een thema voor de workshop gekozen. Dit kan zijn: landschap, storm op zee, maar ook andere poëtische of zelf bedachte thema’s. Bij dit thema zoekt de docent een aantal voorbeelden uit de kunstgeschiedenis.

Meer… >

On 23, mei 2013 | In | Door

Het witte maagdenmaal, afscheid van het vrijgezelle leven

De workshop ‘het witte maagdenmaal’ is een fotoshoot én picknick als afscheidsritueel voor het trouwen. Bij mooi weer op locatie in het nabij gelegen Oosterpark of in de binnentuin van MK24. Bij slecht weer vindt de workshop plaats in onze eigen studio. De deelnemers gaan gekleed in witte kleding en nemen een picknickmand mee met allerlei heerlijkheden.
Meer… >

On 23, mei 2013 | In | Door

Fotograferen met een pinhole camera: terug naar de basis

In de workshop ‘Fotograferen met een pinhole camera’ ga je terug naar het begin van de fotografie. Een pinhole camera is een camera zonder lens waarbij in plaats van een lens een klein gaatje wordt gebruikt. Deze vorm van fotograferen lijkt daarmee erg op camera obscura. ‘Fotograferen met een pinhole camera’ levert altijd verrassende resultaten op waarbij tussen de wereld die je fotografeert en de lichtgevoelige plaat letterlijk maar een enkel gaatje zit.
Meer… >

On 23, mei 2013 | In | Door

Droge naald ets: maak je eigen afdruk

In de workshop ‘Droge naald etsen’ maak je je eigen afdruk(ken). Je gaat een voorstelling in een plastic plaat krassen en vervolgens onder een ‘etspers’ afdrukken op papier. Deze speelse en eenvoudige druktechniek is geschikt voor iedereen en werd ook gebruikt door grootmeesters als Rembrandt en Picasso.
Meer… >

On 09, jul 2012 | In | Door

Door andere ogen

Laat je inspireren door het werk van een bekende kunstenaar. Door de eeuwen heen hebben kunstenaars elkaar geïnspireerd, Picasso was geïnspireerd door Velasques. Matisse door Ingres en ook veel hedendaagse kunstenaars laten zich inspireren door hun voorgangers.
Meer… >

On 23, mei 2012 | In | Door

Portret in teamverband

Bij ‘Portret in teamverband’ leer je elkaar letterlijk beter kennen, zowel van binnen als van buiten. In deze workshop gaan deelnemers in tweetallen een dubbelportret schilderen. Om en om schilder je elkaar, waarbij je iedere 10 minuten elkaars rol overneemt. De ene keer ben je schilder, de andere keer model. De ene keer kijk je, de andere keer wordt er naar je gekeken.
Meer… >