Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Keramiek

Werken met klei is werken met oermateriaal. Al duizenden jaren maken mensen voorwerpen van klei. Bij MK24 komen verschillende werkvormen aan bod: boetseren en keramiek. Leer het materiaal kennen en laat je vormgevoel en verbeelding voeden. Keramiek kent twee onderdelen: het maken van keramische sculpturen (bijvoorbeeld door middel van boetseren) en het maken van gebruiksvoorwerpen. Het leren glazuren en bakken van de werkstukken komt eveneens aan de orde.

On 25, feb 2019 | In | Door en

Familiecursus Keramiek

Kom met het hele gezin naar de familiecursus Keramiek. Deze cursus is speciaal bedoeld voor ouders met hun kind(eren). Samen werk je aan een beeld dat uniek is voor jullie eigen gezin. Door het creatieve proces dat je met elkaar doormaakt, inspireer je elkaar en versterkt de gezinsband.

Het thema wat we voor deze cursus hebben gekozen is ‘de Levensboom’.
Meer… >

On 07, feb 2019 | In | Door

Model- en portretboetseren naar levend model

De studie van model en portret is dé manier om goed te leren kijken en te leren boetseren, en is daarom geschikt voor beginners en voor gevorderden.

In de lessen wordt aandacht gegeven aan het kijken, aan anatomie en hoe volumes en maten zich tot elkaar verhouden. Observerend en werkend ontdek je en ontwikkel je je eigen vormentaal en handschrift. We werken met verschillende soorten klei en de werkstukken kunnen gebakken worden.

Meer… >

op maandag, dinsdag

On 31, aug 2015 | In | Door en

Keramiek / boetseren (ma, di)

In deze kleicursus maak je kennis met de technische en beeldende mogelijkheden van het mooie materiaal klei.
Klei is een oeroud basismateriaal waar al sinds mensenheugenis gebruiksvoorwerpen van worden gemaakt, maar ook religieuze en siervoorwerpen. Dat gebeurt nog steeds: sculpturen of beelden in alle denkbare vormen en maten worden over de hele wereld gemaakt door amateurs zowel als  bekende kunstenaars.
Meer… >

On 27, aug 2015 | In | Door , en

Keramiek / boetseren (wo)

Eén cursus, drie docenten. Anita Manshanden, Det Smeets en Anna Hulzink hebben allen een eigen stijl van lesgeven maar werken met hetzelfde uitgangspunt:leren door experiment,waarneming en reflectie. In de dynamische lessen is er altijd een opdracht die centraal staat maar blijft er ook ruimte voor eigen idee en inbreng. Van het kneden van de klei tot de magie van het glazuren, alle keramische technieken komen aan bod en maakt deze cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Meer… >

op dinsdag

On 25, aug 2015 | In | Door

Keramiek, Keramisch boetseren

Waarom wil ik iets maken?
Wàt wil ik maken?
Hoe krijg ik mijn idee in een (klei)-vorm?
Hoe groot moet het worden?
Kan/moet het gekleurd worden?
….en hoe doe ik dat allemaal?!
Anna Hulzink begeleidt je in deze cursus bij het proces van ‘idee’ tot ‘beeld’. Meer… >

On 25, aug 2015 | In | Door

Keramiek: basis speciaal

In deze cursus Keramiek werk je vanuit een idee of je werkt vanuit een techniek. Het maken van pot/schaal/vaas/kom of ook wel containervorm, zijn bij deze cursus vormen die gemaakt kunnen worden. Ook andere –geboetseerde- vormen zijn mogelijk. Meer… >