Cursus Portret in klei en gips

Meer informatie over de optie: VRIJDAG: 09:30 - 12:30

Cursuscode:B0721
Docent:Ike van Cleeff
Aantal lessen:8 / blok
Prijs vanaf: € 217,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 7,50 / blok
Startdata:03-09-2021, 05-11-2021, 14-01-2022, 18-03-2022, 20-05-2022,

In de cursus Portret in klei en gips maak je stap voor stap kennis met de manieren waarop je een portret kunt maken. Er kan tamelijk ruig gewerkt worden, met plamuurmessen, eindjes hout, of ook gewoon met je handen, of juist nauwkeurig met fijner gereedschap.

Tegen het eind van de cursus leer je om eenvoudige mallen te maken, zodat je een portret in gips kunt afgieten. Altijd een erg leuke en intensieve gebeurtenis!

De kunstgeschiedenis staat vol van prachtige portretten die op een geheel eigen wijze gemaakt zijn. D.m.v. PowerPoints zal hier binnen de cursus ook aandacht aan besteed worden en is er ruimte om hierover met elkaar van gedachte te wisselen. Eventueel zal er een excursie zijn naar een interessante expositie van portretten in eén van de blokken.

Wat leer je in de cursus Portret in klei en gips?

Je leert vooral goed kijken! Je blik op de klassieke portretten zal veranderen, omdat je opeens de techniek die gebruikt wordt begrijpt.
Het hanteren van deze techniek, en ook het ontwikkelen van je eigen visie, en hiermee experimenteren staat centraal.

Is de cursus Portret in klei en gips iets voor mij?

Als je het leuk vindt om met klei te werken, niet bang bent om onder het gips te zitten, je het leuk vindt om te zoeken naar de juiste vorm om iemands gezicht weer te geven, dan zal je deze cursus interessant vinden.

Wat heb je nodig voor de cursus Portret in klei en gips?

Enthousiasme, en zin om je handen in de klei te stoppen!

Cursusopbouw

De kosten voor het model zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs, maar wordt verdeeld over de cursisten. Afhankelijk van het aantal cursisten zal dit ongeveer 4 à 5 euro bedragen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email