Cursus Portret in klei (en gips)

Meer informatie over de optie: ZATERDAG: 09:30 - 12:30

Cursuscode: B0822
Docent: Ike van Cleeff
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 7,50 / blok
Startdata: 03-09-2022, 05-11-2022, 14-01-2023, 18-03-2023, 20-05-2023,

De cursus Portret in klei is een cursus waar je stap voor stap kennismaakt met de manieren waarop je een portret kunt maken. Er kan tamelijk ruig gewerkt worden, met plamuurmessen, eindjes hout, of ook gewoon boetseren met je handen, of juist nauwkeurig met fijner gereedschap.

Je leert in de cursus de grondbeginselen, zoals: hoe maak ik een oog? Hoe krijg ik de verhoudingen in het gezicht juist? Hoe bouw ik het op? Naast het boetseren van een portret “naar de natuur”, is het de bedoeling om ook te werken aan vrijere versies hiervan, een eigen interpretatie. Eventueel ook met andere materialen dan alleen klei.

In overleg met de cursisten is het mogelijk om in één van de blokken te leren om een portret in gips af te gieten d.m.v. het maken van eenvoudige mallen. Altijd een erg leuke en intensieve gebeurtenis !

De kunstgeschiedenis staat vol van prachtige portretten die op een geheel eigen wijze gemaakt zijn. Door middel van Powerpoints zal hier binnen de cursus ook aandacht aan besteed worden, en is er ruimte om hierover met elkaar van gedachte te wisselen.

Wat leer je in de cursus Portret in klei?

Je leert vooral goed kijken! Je blik op de klassieke portretten zal veranderen, omdat je opeens de techniek die gebruikt wordt begrijpt.
Het hanteren van deze techniek, en ook het ontwikkelen van je eigen visie, en hiermee experimenteren staat centraal.

Is de cursus Portret in klei iets voor mij?

Als je het leuk vindt om met klei te werken, niet bang bent om onder het gips te zitten, je het leuk vindt om te zoeken naar de juiste vorm om iemands gezicht weer te geven, dan zal je deze cursus interessant vinden.

Wat heb je nodig voor de cursus Portret in klei?

Enthousiasme, en zin om je handen in de klei te stoppen!

Cursusopbouw

De kosten voor het model zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs, maar wordt verdeeld over de cursisten. Afhankelijk van het aantal cursisten zal dit ongeveer 4 à 5 euro bedragen.

Klei en gips zijn inbegrepen bij de prijs.