Cursus Portret boetseren

Meer informatie over de optie: ZATERDAG: 09:30 - 12:30

Cursuscode: B0723
Docent: Ike van Cleeff
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 7,50 / blok
Startdata: 09-09-2023, 11-11-2023, 20-01-2024, 23-03-2024, 01-06-2024,
Inschrijven kan niet meer.

De cursus Portret boetseren is een cursus waar je stap voor stap kennismaakt met de manieren waarop je een portret boetseert. Je leert grondbeginselen als: hoe maak ik een oog of mond? Hoe krijg ik de verhoudingen in het gezicht juist? Hoe bouw ik het op?

Naast het boetseren van een klassiek portret is er ook ruimte om te werken aan vrijere versies. In overleg met de cursisten kan er ook met andere materialen dan klei gewerkt worden.

In de kunstgeschiedenis zijn veel interessante portretten te vinden die op een geheel eigen wijze gemaakt zijn. Door middel van Powerpoints zal hier binnen de cursus ook aandacht aan besteed worden en is er ruimte om hierover met elkaar van gedachte te wisselen.

Wat leer je in de cursus Portret boetseren?

Je leert vooral goed kijken! Je blik op portretten zal veranderen omdat je opeens meer begrijpt van de techniek die gebruikt wordt. Het hanteren van de techniek, en ook het ontwikkelen van je eigen visie en hiermee experimenteren, staat centraal.

Is de cursus Portret boetseren iets voor mij?

Als je het leuk vindt om met klei te werken en je hebt zin om te zoeken naar de juiste vorm om iemands gezicht weer te geven, dan zal je deze cursus interessant vinden.

De cursus is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring in het boetseren.

Wat heb je nodig voor de cursus Portret boetseren?

Enthousiasme en zin om je handen in de klei te stoppen!
Gereedschap dat geschikt is om mee te boetseren is aanwezig in het atelier.

Cursusopbouw

De kosten voor het model zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs, maar wordt verdeeld over de cursisten. Afhankelijk van het aantal cursisten zal dit ongeveer 6 euro bedragen.

Klei is inbegrepen bij de cursusprijs.