Nieuwsberichten

werkzaamheden in het Vooratelier

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn de eerste werkzaamheden aan de fundering gestart. De aannemer is in goed overleg begonnen met de vloer in het vooratelier.  De hele vloer moest leeg dus met een flink team is de Opstap verhuisd naar hun tijdelijke atelier op de tweede verdieping. Daar blijven ze totdat de funderingswerkzaamheden gereed zijn.

Zodra de vloer in het vooratelier weer dicht zit gaan we verder met de volgende verhuizing, De Keramisten gaan voor een paar weken lesgeven in het herstelde vooratelier zodat de fundering in het keramieklokaal hersteld kan worden. Het ovenhok blijft toegankelijk maar er is beperkte opslagruimte. Dus aan alle cursisten de oproep om zoveel mogelijk af werk mee naar huis te nemen zodat we de planken leeg hebben voor nieuwe werkstukken.

MK24 wordt verbouwd

We zijn ontzettend blij met de daadkracht van gemeente Amsterdam waarmee ze mooie gebouwen als het onze een flinke update te geven. Dit voorjaar gaat er een hoop gebeuren aan de Mauritskade 24. Als eerste staat het herstel van de fundering op het programma. De verslechterde balken onder de lokalen en het metselwerk onder de gangen worden de komende maanden hersteld. Daarbij wordt ook een eerste stap in de verduurzaming van het pand gezet door de vochtregulatie in de kruipruimten op orde te brengen. Later dit jaar staan ook dubbelglas, isolatie van de muren en de kapverdieping op het programma. Goed nieuws voor het milieu maar ook voor alle gebruikers in het pand, misschien kunnen zelfs de dikke vesten in de winter voortaan thuisgelaten worden! 

Tijdens de werkzaamheden blijven de lessen gewoon doorgaan. Natuurlijk zullen we merken dat er gewerkt wordt. Iedereen doet zijn uiterste best om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken en passende oplossingen te vinden. De eerste uitdaging zijn de lokalen in de linker gang op de begane grond.

Op de tekening zie je met rood aangegeven waar de balken moeten worden vervangen.

De Gemeente, de aannemer en monumentenzorg werken nauw samen om het pand op een zo oorspronkelijk mogelijke manier te herstellen.

zondag 9 feb, gratis screening in Studio/K!

Deze zondag in Studio/K ‘One shot Inchindown: The world largest darkroom’ 


Beste fotografen, vormgevers en filmfanaten,
MK24 en Analog Club Amsterdam bieden je een gratis screening aan van de docu ‘ One shot inchindown: the world largest darkroom’ op zondag 9 februari in Studio/K. Deze bijzondere documentaire (release november 2019) is nog niet eerder in de filmhuizen te zien geweest.
Twee mannen met een grote liefde voor analoge fotografie en avontuur besloten een ‘one shot’  te maken op een wel heel bijzondere locatie. Een plek die voor gewone mensen onbegaanbaar is en het fotograferen ervan benauwende situaties met zich mee brengt. Het idee voor dit project, de foto schieten, ontwikkelen en afdrukken op dezelfde locatie ontstond in februari 2018. Het resultaat? Come and see sunday 9 feb 10.00 am @ Studio/K 


De screening is gratis maar reserveren is verplicht met oog op de beperkte capaciteit vande filmzaal en kun je doen via deze link naar de website van Analog club Amsterdam.
Zie je zondag!

Modeltekenen tijdens het NUDE Festival

Naakt in de Melkweg!
Kunstenaars duo stadman.lara presenteert de Amsterdamse Naaktkalender, de moderne en artistieke variant van het alom bekende stukje garagedecoratie. Dat doen zij tijdens het Nude Weekend. MK24 presenteert tijdens het festival drie workshops tekenen naar model. Onder leiding van Margerite Luitwieler, Bram Stoof en Vincent van Oss ontdek je de vele
aspecten die het tekenen naar (naakt)model in zich heeft, anatomie, beweging, schoonheid en contrast. De workshops duren anderhalf uur en zijn voor 10 euro te volgen bij Melkweg.
Doe mee aan de workshops in de Melkweg! 
Nude and movement (margerite)
Male nude (vincent)

9 juli informatieavond Grafisch Vormgeven

De opleiding Grafisch Vormgeven bestaat uit 3 jaar, die je als geheel maar ook afzonderlijk kunt volgen.

Het eerste jaar Grafisch Vormgeven is gericht op de basis van het vormgeven en op het leren werken met de Adobe programma’s.

In het tweede jaar Vormgeving en Concept neem je het ontwerpproces onder de loep. We besteden in de lessen aandacht aan concept, typografie, beeld en illustratie en grafische vormgeving.

Het derde jaar richt je je op het maken van autonoom werk. Als vormgever werk je vaak in opdracht en heb je nauwelijks tijd om te experimenteren en vrij werk te maken. Dit jaar biedt je de mogelijkheid om een keer per maand een hele zaterdag te besteden aan het experiment. Maar niet vrijblijvend want er wordt toegewerkt naar een tentoonstelling.

Wil je meer informatie? Kom dan op 9 juli om 20:00 uur naar de informatieavond.
Geef je op via grafischevormgeving@mk24.nl

Kom naar de open dag van MK24

Van 13.00 tot 17.00 kun je binnen lopen om de sfeer te proeven en om informatie te krijgen over al onze cursussen. Docenten geven inloopworkshops als een voorproefje op de cursussen die na de zomer van start zullen gaan. Aan de hand van werk van cursisten dat door alle gangen en ateliers hangt krijg je een goede indruk van wat je allemaal kunt verwachten bij MK24.
Meer… »

Lekker lang lente!

Lekker lang lente betekent nog twee blokken tot aan de zomer!  Doe je mee in het vroege voorjaar (vanaf 20 maart) of wacht je tot de zon nog wat overtuigender schijnt en start je in Mei? Tip: als je je voor twee blokken tegelijk inschrijft ontvang je automatisch korting!

Meer… »