MK24 wordt verbouwd

We zijn ontzettend blij met de daadkracht van Gemeente Amsterdam waarmee ze mooie gebouwen als het onze een flinke update geven en helpen behouden voor de toekomst. Dit voorjaar gaat er een hoop gebeuren aan de Mauritskade 24. Als eerste staat het herstel van de fundering op het programma. De verslechterde balken onder de lokalen en het metselwerk onder de gangen worden de komende maanden hersteld. Daarbij wordt ook een eerste stap in de verduurzaming van het pand gezet door de vochtregulatie in de kruipruimten op orde te brengen. Later dit jaar staan ook dubbelglas, isolatie van de muren en de kapverdieping op het programma. Goed nieuws voor het milieu maar ook voor alle gebruikers in het pand, misschien kunnen zelfs de dikke vesten in de winter voortaan thuisgelaten worden!

Tijdens de werkzaamheden blijven de lessen gewoon doorgaan. Natuurlijk zullen we merken dat er gewerkt wordt. Iedereen doet zijn uiterste best om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken en passende oplossingen te vinden. De eerste uitdaging zijn de lokalen in de linker gang op de begane grond.

Op de tekening zie je met rood aangegeven waar de balken moeten worden vervangen.

De Gemeente, de aannemer en monumentenzorg werken nauw samen om het pand op een zo oorspronkelijk mogelijke manier te herstellen.