Lesdag:
zondag

Zondagworkshop: Urban landscape fotografie

Hoe leg je het unieke karakter en sfeer van het stedelijk landschap vast? Welke keuzes maak je in je compositie, wat wil je laten zien?

Fotografie van het stedelijk landschap omvat zowel de ruimtelijke elementen zoals gebouwen, straten, bruggen, parken, pleinen maar ook de objecten en mensen die opgaan of contrasteren in deze omgeving.

Meer… »
Lesdag:
zondag

Zondagworkshop: Architectuurfotografie

Hoe laat je het unieke karakter van een gebouw zien? Welke keuzes maak je in je compositie?

Door te spelen met licht, schaduw, perspectief en compositie kan je interessante beelden van architectuur creëren.
Laat je inspireren door het werk van diverse architectuurfotografen en leer welke camera-instellingen en tips je kan toepassen.

Meer… »
Docent:
Lesdag:
za & zo

Aquarelweekend

Een heel weekend aan de slag met de mooie techniek van de aquarel.

De cursus is geschikt voor de beginnende schilder als eerste kennismaking met deze prachtige techniek, maar ook voor de ervaren cursist die meer wil weten hoe deze techniek toe te passen is op je eigen werk en ideeën.

Aquarel is een transparante waterverf met veel kleurkracht. Je schildert van dunne tonen tot stevige kleurlagen. Bij het schilderen met aquarel is het altijd weer een avontuur om te zien hoe je verf opdroogt. En…hoe je dan weer verder kunt gaan.

Het weekend van 2 dagen, 4 lessen, biedt je de mogelijkheid om met rust en aandacht te werken aan verschillende technieken, zoals het ‘nat op droog’ gelaagd opbouwen van de aquarel, als ook het ‘nat in nat’ vrijer werken en kijken wat de verschillende kleuren met elkaar doen.

Meer… »
Lesdag:
zondag

Workshop Straatfotografie

In 4 middagen vertelt Rogier Alleblas over 8 straatfotografen. Aan de hand van foto’s en filmpjes leer je over straatfotografie en ga je daarna zelf aan de slag met oefeningen en experimenten. Zo leer je op een leuke manier beter fotograferen en krijg je inzicht in de wereld van straatfotografie: Van de oude zwart wit fotografie tot aan de jonge garde van straatfotografen.

Meer… »