Lesdag:
za & zo

Workshop Encaustiek: schilderen met was

Encaustiek is een meer dan 2000 jaar oude schildertechniek uit Egypte, waarbij hete bijenwas wordt vermengd met hars en pigmenten. Encaustiek komt van het Griekse woord enkaio en betekent ‘inbranden’. De was wordt warm op houten panelen aangebracht zodat er een gelaagde stevige structuur ontstaat.

Meer… »
Lesdag:
za & zo

Rembrandtworkshop: Frame the story

In deze weekendworkshop gebruiken we de tentoonstelling Regie: Rembrandt als startpunt voor een weekend tekenen, schilderen en verhalen vertellen. We zullen onderzoeken hoe Rembrandt zowel observatie als verbeeldingskracht gebruikte om zijn meesterwerken te creëren en proberen te ontdekken hoe hij zijn scenes componeerde. 

Meer… »
Lesdag:
za & zo

Rembrandtworkshop: Tekentheater

In de 17e eeuw opende de Stadsschouwburg haar deuren voor het Amsterdamse publiek. Ook Rembrandt kwam met theater in aanraking: hij maakte schetsen van acteurs tijdens repetities, maar hij tekende ook wat hij buiten tegenkwam, zoals het straattheater op kermissen en markten.

Meer… »
Docent:
Lesdag:
za & zo

Aquarelweekend

Een heel weekend aan de slag met de mooie techniek van de aquarel.

De cursus is geschikt voor de beginnende schilder als eerste kennismaking met deze prachtige techniek, maar ook voor de ervaren cursist die meer wil weten hoe deze techniek toe te passen is op je eigen werk en ideeën.

Aquarel is een transparante waterverf met veel kleurkracht. Je schildert van dunne tonen tot stevige kleurlagen. Bij het schilderen met aquarel is het altijd weer een avontuur om te zien hoe je verf opdroogt. En…hoe je dan weer verder kunt gaan.

Het weekend van 2 dagen, 4 lessen, biedt je de mogelijkheid om met rust en aandacht te werken aan verschillende technieken, zoals het ‘nat op droog’ gelaagd opbouwen van de aquarel, als ook het ‘nat in nat’ vrijer werken en kijken wat de verschillende kleuren met elkaar doen.

Meer… »
Lesdag:
zondag

Workshop Straatfotografie

In 4 middagen vertelt Rogier Alleblas over 8 straatfotografen. Aan de hand van foto’s en filmpjes leer je over straatfotografie en ga je daarna zelf aan de slag met oefeningen en experimenten. Zo leer je op een leuke manier beter fotograferen en krijg je inzicht in de wereld van straatfotografie: Van de oude zwart wit fotografie tot aan de jonge garde van straatfotografen.

Meer… »