Work Art Play Art

waar haal je inspiratie vandaan? Op welke manier leer je je team echt kennen? Hoe bereik je samen op innovatieve wijze een verrassend resultaat? Work Art Play Art leert creatief denken. Iedereen is creatief en wij trainen jullie om je ‘creative confidence’ te vergroten. Met vertrouwen in je eigen creativiteit wordt je innovatiever en ga je ruimer denken; out of the box. In de workshop vertrekken we vanuit het werk van kunstenaars en werken we toe naar een concreet resultaat in de vorm van verhalen of theatrale scènes.
meer…

Meer… »

Creatieve sessie ‘het andere perspectief’

Bij het andere perspectief kunt u als bedrijf de hulp inroepen van een beeldend kunstenaar om vanuit een andere invalshoek te kijken naar bedrijfsprocessen, letterlijk een ander perspectief bieden. Een beeldend kunstenaar is gewend om beschouwend naar zijn eigen werk te kijken: wat is goed, waar moet nog aan gewerkt worden en wat kan echt weg.

Als onderdeel van?
Deze kennis en vaardigheden kunnen kunstenaars inzetten tijdens:
* Brainstormsessies
* Heidagen/bosdag
* Portfolio presentaties
* Productontwikkeling
* Werkoverleg

[toggle Title=”Maatwerk”]Iedere workshop is maatwerk. Wij passen de inhoud van onze workshops daarom zoveel mogelijk aan op uw wensen en behoeften. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.[/toggle]

Identiteit: van politiefoto tot model

Iedereen stelt zichzelf vragen over zijn of haar identiteit. In de fotografie workshop ‘identiteit: van politiefoto tot model’ ga je op zoek naar je eigen identiteit en die van je teamgenoten. Om te weten wat je echt wilt, is het nodig je ware aard of identiteit te kennen. Als je jezelf kent, kun je keuzes maken die écht bij je passen.
Meer… »

Hardop kijken: wat je ziet ben jezelf

Wat zie jij in een foto en wat zegt dat over jou? Bij ‘Hardop kijken: wat je ziet ben jezelf’ ga je als team in dialoog over wat je ziet. Hoe komt betekenis tot stand en wat zegt dat over jou als persoon en collega? Wat zegt dat over de keuzes die je maakt in je werk? Door deze workshop krijg je op unieke wijze inzicht in eigen denkpatronen en de rol die die patronen en manier van kijken in de dagelijkse praktijk hebben. Want collega’s die elkaar en zichzelf beter begrijpen, werken effectiever samen.
Meer… »

Geluidsafdruk of -wandeling

In deze workshop leer je op je teamgenoten te vertrouwen en elkaar te helpen. Ook communiceren en samenwerken spelen een belangrijke rol. De workshop kent twee varianten die gecombineerd kunnen worden maar die ook los van elkaar gedaan kunnen worden.
Meer… »

Samenwerken aan een schilderij

In deze workshop ga je gezamenlijk een schilderij maken. Van te voren wordt er in overleg een thema voor de workshop gekozen. Dit kan zijn: landschap, storm op zee, maar ook andere poëtische of zelf bedachte thema’s. Bij dit thema zoekt de docent een aantal voorbeelden uit de kunstgeschiedenis.

Meer… »

Docent:

Fotograferen met een pinhole camera: terug naar de basis

In de workshop ‘Fotograferen met een pinhole camera’ ga je terug naar het begin van de fotografie. Een pinhole camera is een camera zonder lens waarbij in plaats van een lens een klein gaatje wordt gebruikt. Deze vorm van fotograferen lijkt daarmee erg op camera obscura. ‘Fotograferen met een pinhole camera’ levert altijd verrassende resultaten op waarbij tussen de wereld die je fotografeert en de lichtgevoelige plaat letterlijk maar een enkel gaatje zit.
Meer… »

Droge naald ets: maak je eigen afdruk

In de workshop ‘Droge naald etsen’ maak je je eigen afdruk(ken). Je gaat een voorstelling in een plastic plaat krassen en vervolgens onder een ‘etspers’ afdrukken op papier. Deze speelse en eenvoudige druktechniek is geschikt voor iedereen en werd ook gebruikt door grootmeesters als Rembrandt en Picasso.
Meer… »

Van luisteren naar kijken & van zien naar horen

De workshop ‘Van luisteren naar kijken & van zien naar horen’ kan op verschillende manieren worden ingezet als onderdeel van een training. Bijvoorbeeld als introductie, intermezzo of als energizer. Deelnemers gaan tijdens deze workshop fotograferen naar aanleiding van zelf gekozen muziek. Doel van de workshop is elkaar op een andere manier te leren kennen. Ook samenwerken, observeren, associatief vermogen en luisteren staan centraal.

Meer… »

Door andere ogen

Laat je inspireren door het werk van een bekende kunstenaar. Door de eeuwen heen hebben kunstenaars elkaar geïnspireerd, Picasso was geïnspireerd door Velasques. Matisse door Ingres en ook veel hedendaagse kunstenaars laten zich inspireren door hun voorgangers.
Meer… »

Kijkdiscussie

Door de workshop ‘Kijkdiscussie’ kun je op een andere manier kennismaken met je (nieuwe) collega’s. Door samen te praten over wat je ziet en waarom je dat zo ziet, leer je je collega’s op een geheel andere wijze kennen. Samenwerken gaat in de toekomst dan nog beter!
Meer… »

Portret in teamverband

Bij ‘Portret in teamverband’ leer je elkaar letterlijk beter kennen, zowel van binnen als van buiten. In deze workshop gaan deelnemers in tweetallen een dubbelportret schilderen. Om en om schilder je elkaar, waarbij je iedere 10 minuten elkaars rol overneemt. De ene keer ben je schilder, de andere keer model. De ene keer kijk je, de andere keer wordt er naar je gekeken.
Meer… »

Gesprek in verf

De workshop ‘Gesprek in verf’ kan op verschillende manieren worden ingezet als onderdeel van een training. Bijvoorbeeld als intermezzo of energizer. Bij “Gesprek in verf’ draait alles om samenwerken en communiceren. De deelnemers aan de training maken in tweetallen samen een schilderij dat bestaat uit twee aparte delen die een onderling verband hebben. De deelnemers werken tegelijkertijd aan hun ‘eigen’ onderdeel van het tweeluik, terwijl ze samen bepalen hoe de twee delen een eenheid gaan vormen.
Meer… »