Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

4 lessen vanaf za 15-06-2019

Cursuscode:S3318V
Docent:Jan Baas
Aantal lessen:4
Lesdag:za-zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 120,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 8 / blok
Periode:15-06-2019 t/m 16-06-2019
Deze cursus zit helaas vol.

Een heel weekend aan de slag met de mooie techniek van de aquarel.
Extra weekend: 15 & 16 juni!

De cursus is geschikt voor de beginnende schilder als eerste kennismaking met deze prachtige techniek, maar ook voor de ervaren cursist die meer wil weten hoe deze techniek toe te passen is op je eigen werk en ideeën.

Aquarel is een transparante waterverf met veel kleurkracht. Je schildert van dunne tonen tot stevige kleurlagen. Bij het schilderen met aquarel is het altijd weer een avontuur om te zien hoe je verf opdroogt. En…hoe je dan weer verder kunt gaan.

Het weekend van 2 dagen, 4 lessen, biedt je de mogelijkheid om met rust en aandacht te werken aan verschillende technieken, zoals het ‘nat op droog’,  gelaagd opbouwen van de aquarel. Als ook het ‘nat in nat’ vrijer werken en kijken wat de verschillende kleuren met elkaar doen.

Zo eenvoudig als het schilderen met wat water en kleur lijkt, zo talrijk zijn de mogelijkheden om deze schildertechniek te gebruiken.

De docent Jan Baas geeft individuele aandacht op het gepaste niveau.

Je kunt met een eigen idee of fascinatie aan de gang, bijvoorbeeld met eigen beeldmateriaal voor een persoonlijke uitwerking. De docent zet ook een boeiend, op aquarel toegesneden, stilleven neer.

Voor inspiratie kijken we o.a. naar William Turner, Winslow Homer, Emil Nolde, Paul Klee, Piet Mondriaan, Kees Verwey, Morris Louis, Mark Rothko en Marlene Dumas. Voorbeelden

Lunch is bij de prijs inbegrepen.

AquarelweekendAquarelweekendAquarelweekendAquarelweekendAquarelweekendAquarelweekend