Aquarelweekend

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  08-06-2024

Cursuscode: W0723V
Docent: Jan Baas
Aantal lessen: 2
Lesdag: za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 180,00 incl. BTW
Periode: 08-06-2024 t/m 09-06-2024
Inschrijven kan niet meer.

Een heel weekend aan de slag met de mooie techniek van de aquarel.

De cursus is geschikt voor de beginnende schilder als eerste kennismaking met deze prachtige techniek, maar ook voor de ervaren cursist die meer wil weten hoe deze techniek toe te passen is op je eigen werk en ideeën.

Aquarel is een transparante waterverf met veel kleurkracht. Je schildert van dunne tonen tot stevige kleurlagen. Bij het schilderen met aquarel is het altijd weer een avontuur om te zien hoe je verf opdroogt. En…hoe je dan weer verder kunt gaan.

Het weekend van 2 dagen, 4 lessen, biedt je de mogelijkheid om met rust en aandacht te werken aan verschillende technieken, zoals het ‘nat op droog’ gelaagd opbouwen van de aquarel, als ook het ‘nat in nat’ vrijer werken en kijken wat de verschillende kleuren met elkaar doen.

Zo eenvoudig als het schilderen met wat water en kleur lijkt, zo talrijk zijn de mogelijkheden om deze schildertechniek te gebruiken.

De docent Jan Baas geeft individuele aandacht op het gepaste niveau.

Je kunt met een eigen idee of fascinatie aan de gang, bijvoorbeeld met eigen beeldmateriaal voor een persoonlijke uitwerking. De docent zet ook een boeiend, op aquarel toegesneden, stilleven neer.

Voor inspiratie kijken we o.a. naar William Turner, Winslow Homer, Emil Nolde, Paul Klee, Piet Mondriaan, Kees Verwey, Morris Louis, Mark Rothko en Marlene Dumas. Voorbeelden

Inclusief: materiaalkosten en lunch.
E
xclusief: Koffie/thee.

Stadspaskorting is niet van toepassing op weekendworkshops.