Lesdag:
zondag

Zondagworkshop: Urban landscape fotografie

Hoe leg je het unieke karakter en sfeer van het stedelijk landschap vast? Welke keuzes maak je in je compositie, wat wil je laten zien?

Fotografie van het stedelijk landschap omvat zowel de ruimtelijke elementen zoals gebouwen, straten, bruggen, parken, pleinen maar ook de objecten en mensen die opgaan of contrasteren in deze omgeving.

Meer… »
Lesdag:
zondag

Zondagworkshop: Architectuurfotografie

Hoe laat je het unieke karakter van een gebouw zien? Welke keuzes maak je in je compositie?

Door te spelen met licht, schaduw, perspectief en compositie kan je interessante beelden van architectuur creëren.
Laat je inspireren door het werk van diverse architectuurfotografen en leer welke camera-instellingen en tips je kan toepassen.

Meer… »
Afdeling:
Lesdag:
donderdag

Cursus: Experiment in de donkere kamer

Embrace the process

In deze workshop van 4 sessies staat het experiment in de donkere kamer centraal. We kijken wat er gebeurt in de donkere kamer wanneer we buiten de gebaande paden treden en laten ons verrassen door verschillende technieken met chemie en licht.

Dit is dus geen cursus waar je een foto op een klassieke manier leert afdrukken. Elke les begint met een uitleg van een bepaalde techniek en het bekijken van werk van bekende fotografen die met deze technieken geëxperimenteerd hebben. Natuurlijk kijken we ook naar het werk van elkaar.

Please note: This class is taught in Dutch, but the instructor will translate into English if it’s requested.

Meer… »
Lesdag:
zondag

Workshop Straatfotografie

In 4 middagen vertelt Rogier Alleblas over 8 straatfotografen. Aan de hand van foto’s en filmpjes leer je over straatfotografie en ga je daarna zelf aan de slag met oefeningen en experimenten. Zo leer je op een leuke manier beter fotograferen en krijg je inzicht in de wereld van straatfotografie: Van de oude zwart wit fotografie tot aan de jonge garde van straatfotografen.

Meer… »
Afdeling:
Lesdag:
maandag

Cursus Fotografie vervolg

Nu je de beginselen van de techniek hebt geleerd, richten we ons meer op de inhoud. Hoe krijg je in beeld wat je wilt vertellen / laten zien? Hoe kies je een onderwerp? Hoe maak je een serie? Hoe krijg je inspiratie? Wat is jouw stijl?

Meer… »
Afdeling:
Lesdag:
maandag
woensdag

Cursus fotografie speciaal: Portret


Hoe krijg je je model zo op de foto zoals je in gedachten hebt? Wil je een spontaan, sterk, ingetogen, eerlijk of meer glamoureus portret?

In deze cursus leren we o.a over lichtgebruik in de studio, het gebruik van daglicht, compositie en houding, kledingkeuze en achtergrond. Diverse soorten portretfotografie komen aan bod, zoals geënsceneerde studiofotografie tot portret in context / omgeving.

Door het bekijken van het werk van fotografen en uitvoeren van diverse opdrachten leer je je eigen stijl ontwikkelen en al doende de techniek toe te passen.

Meer… »
Afdeling:
Lesdag:
vrijdag

Open doka

In samenwerking met Analogclub Amsterdam kun je elke vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 zelf je (analoge) foto’s afdrukken in de doka. Tijdens de open doka kun je zelfstandig te werken in de donkere kamer. Heb je nog geen ervaring of ben je toe aan een opfrisser? Volg dan de cursus analoge fotografie.

De kosten voor de open doka zijn 15 euro per keer of 65 euro voor 5 keer. De chemicaliën zijn aanwezig. Neem wel zelf papier mee.

Laat via deze link weten of je er bij bent.

Afdeling:
Docent:
Lesdag:
dinsdag
woensdag

Cursus analoge fotografie

Een cursus voor fotografen die (ook) analoog wensen te werken. Er wordt in onze donkere kamer gewerkt op Durst vergroters, geschikt voor kleinbeeld- en middenformaat.

Meer… »
Afdeling:
Lesdag:
maandag

Fotografie digitaal basis

Voor wie nog geen ervaring heeft en beter bekend wilt raken met de wereld van de digitale fotografie is de cursus Fotografie digitaal basis een goed startpunt. Door het leren van de techniek, het bekijken van inspirerende voorbeelden en opdrachten en door foto’s te bespreken, krijg je grip op de techniek en een beter idee van wat je wilt laten zien in een beeld.

Meer… »