Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Fotografie

van kijken naar zien, van zien naar vastleggen.De fotografie heeft door de komst van de digitale beeldvorming een grote verandering ondergaan. Alles gaat gemakkelijker en sneller, maar het wezen van de fotografie is nog altijd het schrijven met licht en het vastleggen van een moment.
Onze cursussen gaan over de vraag hoe een foto zeggingskracht krijgt en hoe je de techniek van de camera en de computer als gereedschap kunt inzetten om het gewenste resultaat te krijgen. Hoe is de samenhang tussen onderwerpkeuze en verhaal en in hoeverre weerspiegelt een foto de werkelijkheid.

op maandag, donderdag

On 28, nov 2014 | In | Door en

Fotografie Basiscursus

fotografie160Voor wie nog geen ervaring heeft en beter bekend wil raken met de wereld van de digitale fotografie, is de cursus Digitale Fotografie Basis een goed startpunt. Door middel van opdrachten, foto’s bekijken en bespreken gaan we proberen het beeld dat je in je hoofd hebt, te realiseren. Wat onderscheidt een foto die werkt van een foto die niet werkt? Techniek wordt uitgebreid behandeld tijdens de lessen maar het gaat vooral om het denken over de inhoud van de foto.

Meer… >

op donderdag

On 24, nov 2014 | In | Door

Fotografie vervolg

ballen_bewde taal van het beeld

Licht is voor een fotograaf als woorden zijn voor een schrijver. Een foto is licht vertaald in vorm en kleur.

Een foto laat iets zien van een onderwerp en vertolkt een visie van de maker. Wat fotografeer je, en hoe? Wat maakt een foto tot een sprekend beeld? Hoe bepaal je je keuze? Welke rol spelen onderwerp techniek en vormgeving daarin? Meer… >

op woensdag

On 01, mei 2018 | In | Door

Cursus analoge fotografie

Cursus Analoge fotografie (zwart/wit) ‘Durf te kijken’
Een cursus voor fotografen die (ook) analoog wensen te werken. Er wordt in onze donkere kamer gewerkt op Durst vergroters met op optiek, geschikt voor kleinbeeld- en middenformaat.

Let op: de cursus die op 7 november zou beginnen begint nu een week later op 14 november.

Meer… >