MKkinderen: ZomerAtelier met theater en muziek!

Deze zomer hebben we een bijzondere samenwerking gezocht met kunstenaars uit verschillende disciplines voor een spetterend zomeraanbod. Theater- en muziekdocenten van Muziekschool Amsterdam en beeldend kunstenaardocenten van MK24 werken met de kinderen aan een voorstelling met veel muziek, decor en mooie kostuums die vervolgens  op een ‘echt podium’ uitgevoerd wordt voor publiek.

Meer… »

Amsterdam Art Lab

Iedereen onder de 18 opgelet! Amsterdam Art Lab is terug!

Dé zomerweek waar muziek, beeld en creativiteit samenkomen tot een live performance!

Music, video, creativity & live performance! Tijdens deze bruisende zomerweek werk je met een groepje, op je eigen niveau, naar een vet optreden toe. Lekker bezig zijn met muziek, stoeien met video en je creativiteit lekker laten rondwapperen: dát is Amsterdam Art Lab!  

iedereen is welkom!

Heb je geen muzikale,- of video-ervaring? Geen probleem! Deze zomercursus is geschikt voor muzikanten en videokunstenaars van alle niveaus tussen de 10 en 18 jaar.

hoe het werkt

Je kiest aan het begin van de week voor de muzikanten-route of de videokunstenaar-route. Je wordt vervolgens de hele week intensief gecoacht om samen met andere muzikanten en videokunstenaars toe te werken naar een zelfgemaakte videoclip. Op de laatste dag laat je samen met je groepje live-on-stage zien waar je samen zo hard aan hebt gewerkt. Familie en vrienden zijn daarbij van harte uitgenodigd!

Meedoen? Meld je hier aan! (selecteer Amsterdam Art Lab uit de opties)

Als videokunstenaar of als muzikant?

 • Hóef je geen ervaring te hebben, maar mág dat natuurlijk wel.
 • Vorm je samen een team waarmee je eigen beelden maakt en verzameld.
 • Leer je met programma’s werken waarmee je beeld en geluid samenbrengt.
 • Leer je hoe je live kan reageren op de muziek als deel van de performance.

Kies je voor de muziekanten-route dan:

 • Hóef je geen ervaring te hebben, maar mág dat natuurlijk wel.
 • Vorm je samen een band en leer je hoe je elkaars ideeën tot een eigen song/compositie kan maken.
 • Ga je samen opnemen in de studio.
 • Repeteer je elke dag voor een knallende live-show die gepaard gaat met een toffe video.
 • Voor wie? – Iedereen tussen de 10 en 18 jaar (je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau)
 • Wat kost het? – €150,-
 • Waar? – Muziekschool Amsterdam Locatie Nieuwe Kerkstraat 122, Amsterdam.
 • Wanneer? – Maandag 10 augustus t/m vrijdag 14 augustus 12.30 – 17.30

De zomercursus Amsterdam Art Lab is een samenwerking tussen Muziekschool Amsterdam en MK24.

Meld je hier aan! (selecteer Amsterdam Art Lab uit de opties)

KinderKunst! Hét naschoolse kunstprogramma

Op maandagen, dinsdagen en donderdagen is er KinderKunst van MKkinderen, het naschoolse kunstprogramma voor kinderen. Kinderen gaan onder begeleiding van onze kunstdocenten aan de slag met verschillende materialen en technieken. We werken met blokken van 8 lessen. Elk blok wordt afgesloten met een feestelijke presentatie van het werk.

Het plezier dat kinderen hebben tijdens de lessen zie je terug in het werk. Er wordt onderzocht, geëxperimenteerd, uitgevonden en toegepast. Wij beogen met MKkinderen een veilige ongedwongen sfeer te creëren waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Meer… »
Lesdag:
zondag

Naailes en fashion workshops

Wil jij je eigen kleding maken? Bij MK24 kun je nu terecht voor naailessen! Je leert omgaan met de naaimachine, hoe je patronen moet knippen en je maakt al snel de mooiste kledingstukken.

Elke week werk je onder begeleiding van verschillende docenten aan je eigen project. Daarnaast komen er regelmatig gastdocenten uit de modewereld die een speciale les verzorgen: Bijvoorbeeld zelf stoffen kleuren met natuurlijke inkten, modeontwerpen en patroontekenen, en je fotografeert, met tips van een fotograaf, je zelfgemaakte kleding in onze fotostudio.

Meer… »