KinderKunst! Hét naschoolse kunstprogramma

Op maandagen, dinsdagen en donderdagen is er MKKinderkunst, het naschoolse kunstprogramma voor kinderen. Kinderen gaan onder begeleiding van onze kunstdocenten aan de slag met verschillende materialen en technieken. We werken met blokken van 8 lessen. Elk blok wordt afgesloten met een feestelijke presentatie van het werk. Het plezier dat kinderen hebben tijdens de lessen zie je terug in het werk. Er wordt onderzocht, geëxperimenteerd, uitgevonden en toegepast. Wij beogen met MKkinderen een veilige ongedwongen sfeer te creëren waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

N.B. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar op maandag, wel nog op dinsdag en donderdag.
Meer… »

Art Lab

Vanaf september kun je bij MK24 weer terecht voor heel veel cursussen speciaal voor jongeren. Vanaf mei kun je je inschrijven voor de cursussen in september. Meedoen aan een cursus kost 80 euro. De cursussen duren acht weken en je hebt ongeveer 1,5  uur les. De lesdagen worden in mei bekend. Hieronder vind je een beschrijving van wat je zoal kunt doen bij ons.

Doka werkplaats

Acht weken ga je onder begeleiding van een professionele fotograaf aan de slag in de donkere kamer en leer je hoe je zelf foto’s kunt afdrukken. Ook ga je werken met pin hole camera’s. Pin hole techniek is de eerste vorm van fotografie. Wist je dat je zelfs een cola blikje kan gebruiken voor de Pinhole techniek en dat je dus voor 50 cent al een eigen pin hole camera kunt maken?

Zeefdruk werkplaats

Wil jij je eigen posters ontwerpen? T-shirts drukken? Dat kan in de zeefdruk werkplaats van MK24. In acht lessen maak je je eigen ontwerp en leer je afdrukken in verschillende kleuren en op verschillende materialen.

Digitale werkplaats 

Bij de digitale werkplaats ga je aan de slag met de adobe programma’s als Photoshop en illustrator. Beelden bewerken, letters ontwerpen, patronen en nog veel meer.

Stencil werkplaats

Stencil Art zie je overal. Maar deze techniek kom je vooral veel tegen op straat als street art. Hoe maak je een goede cut out en wat wil je met jouw stencil art vertellen? Kom experimenteren bij MK24