Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Jeugd

On 25, feb 2019 | In | Door en

Familiecursus Keramiek

Kom met het hele gezin naar de familiecursus Keramiek. Deze cursus is speciaal bedoeld voor ouders met hun kind(eren). Samen werk je aan een beeld dat uniek is voor jullie eigen gezin. Door het creatieve proces dat je met elkaar doormaakt, inspireer je elkaar en versterkt de gezinsband.

Het thema wat we voor deze cursus hebben gekozen is ‘de Levensboom’.
Meer… >

KinderKunst! Hét naschoolse kunstprogramma

Op maandagen, dinsdagen en donderdagen is er Kinderkunst, het naschoolse kunstprogramma voor kinderen. Kinderen gaan onder begeleiding van onze kunstenaarsdocenten aan de slag met allerlei materialen in verschillende workshops. Ze leren daarbij hun fantasie te gebruiken maar ook materiaalgebruik en techniek. Elk blok wordt afgesloten met een presentatie van het werk. De resultaten zijn vaak verbluffend. Het plezier dat kinderen hebben tijdens de lessen zie je terug in het werk. Er wordt onderzocht, geëxperimenteerd uitgevonden en toegepast. Belangrijke vaardigheden die op school vaak onderbelicht blijven.

Bij het inschrijven kan de school en de klas/juffrouw of meester worden doorgegeven bij de opmerkingen.

Video met dank aan yoymedia.nl

Meer… >

Art Lab

Vanaf september kun je bij MK24 weer terecht voor heel veel cursussen speciaal voor jongeren. Vanaf mei kun je je inschrijven voor de cursussen in september. Meedoen aan een cursus kost 80 euro. De cursussen duren acht weken en je hebt ongeveer 1,5  uur les. De lesdagen worden in mei bekend. Hieronder vind je een beschrijving van wat je zoal kunt doen bij ons.

Doka werkplaats

Acht weken ga je onder begeleiding van een professionele fotograaf aan de slag in de donkere kamer en leer je hoe je zelf foto’s kunt afdrukken. Ook ga je werken met pin hole camera’s. Pin hole techniek is de eerste vorm van fotografie. Wist je dat je zelfs een cola blikje kan gebruiken voor de Pinhole techniek en dat je dus voor 50 cent al een eigen pin hole camera kunt maken?

Zeefdruk werkplaats

Wil jij je eigen posters ontwerpen? T-shirts drukken? Dat kan in de zeefdruk werkplaats van MK24. In acht lessen maak je je eigen ontwerp en leer je afdrukken in verschillende kleuren en op verschillende materialen.

Digitale werkplaats 

Bij de digitale werkplaats ga je aan de slag met de adobe programma’s als Photoshop en illustrator. Beelden bewerken, letters ontwerpen, patronen en nog veel meer.

Stencil werkplaats

Stencil Art zie je overal. Maar deze techniek kom je vooral veel tegen op straat als street art. Hoe maak je een goede cut out en wat wil je met jouw stencil art vertellen? Kom experimenteren bij MK24