Opleiding Grafische vormgeving

De opleiding Grafische Vormgeving staat al jaren hoog aangeschreven als voorbereiding op een carrière als ontwerper. De opleiding bestaat uit twee onderdelen; een basis jaar en een vervolg jaar die ook los van elkaar te volgen zijn. De opleiding Grafische vormgeving is een deeltijdopleiding die goed naast je werk of studie kunt volgen. In kleine groepen krijg je les van professionele ontwerpers die graag hun kennis met je delen. Mail voor persoonlijk advies naar Caroline de Roy, coördinator van de opleiding Grafische vormgeving: grafischevormgeving@mk24.nl

Grafische vormgeving Basis: Creativiteit en techniek

Tijdens het eerste jaar van de opleiding maak je uitgebreid kennis met de verschillende onderdelen van grafische vormgeving. In dit jaar leer je bovendien werken met Photoshop, Illustrator en Indesign, breng je je eigen werk voor het eerst naar een drukkerij en sluit je het jaar af met een presentatievorm van je eigen werk.

Lees meer

Grafische vormgeving vervolg: Vormgeving en concept

Het tweede jaar van de opleiding richt zich op het creatieve proces en het verdiepen van de kennis en vaardigheden als ontwerper. Je brengt je ontwerpen in deze cursus op een hoger niveau. In beide jaarcursussen werk je aan een goede portfolio die ervoor zorgt dat je straks als ontwerper serieus genomen wordt door opdrachtgevers en werkgevers uit de branche.

Lees meer

Cursus Vormgeving en productie

Als ondersteuning voor beginnende ontwerpers bieden we de cursus Vormgeving en Productie aan. In een deze cursus die een half jaar duurt richt je je op je eigen project of opdracht en kun je rekenen op praktische en theoretische ondersteuning. Er is ruimte voor experimenteel en toegepast werk.

Lees meer

Jaarcursus Illustratie

Naast de opleiding grafische vormgeving kun je je ook inschrijven voor een jaarcursus Illustratie. In de jaarcursus Illustratie leer je van beroepsillustratoren wat er komt kijken bij het maken van een pakkende illustratie. Er ligt veel nadruk op het maken van een concept en het overbrengen van wat je wil vertellen met jouw illustratie, maar ook de uitwerking in verschillende technieken komt uitgebreid aan bod.

Lees meer

Wil je persoonlijk advies?
Neem contact op met MK24 via grafischevormgeving@mk24.nl. We helpen je graag op weg!