Vormgeving en Productie

Meer informatie over de optie: 16 lessen vanaf DONDERDAG  19-09-2024

Cursuscode: M0824V
Docent: Diverse Docenten
Aantal lessen: 16
Lesdag: donderdag
Tijd:19:00 - 21:30
Prijs: € 750,00 incl. BTW
Periode: 19-09-2024 t/m 23-01-2025

Meer informatie over de optie: 16 lessen vanaf DINSDAG  30-01-2025

Cursuscode: M0924V
Docent: Diverse Docenten
Aantal lessen: 16
Lesdag: dinsdag
Tijd:19:00 - 21:30
Prijs: € 750,00 incl. BTW
Periode: 30-01-2025 t/m 05-06-2025

De basis van Adobe heb je in de vingers, je weet (een beetje) hoe je een concept ontwikkelt en nu kun je gaan werken aan productie!
Deze cursus is zowel theoretisch als experimenteel en daagt je uit om alle verschillende aspecten van je eigen ontwerp te onderzoeken. Concept, content, kleur, papier, typografie, layout, werken in serie, drukken, binden, productie en uitgeven, contact met je opdrachtgever: allemaal aspecten die aan de orde kunnen komen.

Wil je meer informatie over deze cursus, neem dan contact op met de coördinator via:
grafischevormgeving@mk24.nl

Wat leer je in de cursus Vormgeving en productie?

Je bent bekend met de werkzaamheden als vormgever maar je kunt nog wel wat hulp en feedback gebruiken. Of je nou een boek wilt maken, een tijdschrift, een krant, een serie flyers, een verpakking of misschien wel iets heel anders… in deze cursus kun je met je specifieke vragen terecht en je algemene kennis verder uitbreiden.

De cursus start met een inventarisatie van de verschillende projecten die iedereen wil uitvoeren. (Heb je geen eigen project dan krijg je in overleg met de docent een opdracht).
Vervolgens maakt iedereen een eigen stappenplan dat wordt besproken. Het concept voor het project wordt uitgewerkt en in de volgende lessen behandeld.

Er zijn lessen over:

  • kleur: de werking, de betekenis, de combinaties, het verschil tussen analoog en digitaal…
  • content creation: maak je je eigen inhoud of gebruik je aangeleverd materiaal? In beide gevallen moet je keuzes maken die ten grondslag liggen aan het gekozen concept
  • layout, gebruik van grids
  • typografie
  • materiaalkeuze
  • introductie over RISO printen: deze printer kan ook voor je project worden ingezet.

De cursus is zowel theoretisch en praktisch als experimenteel: je wordt uitgedaagd je project van veel verschillende kanten te bekijken en vooral veel verschillende dingen uit te proberen.
Je krijgt hulp met de opzet van je ontwerp in Indesign (of Photoshop / Illustrator) of analoog en de verdere uitvoering daarvan.

LET OP: als je digitaal gaat werken dan is het belangrijk dat je een redelijke kennis hebt van het programma waar je in wilt werken. Als je een boek voor ogen staat realiseer je dan dat je dat in Indesign gaat opmaken.

Wat heb je nodig voor de cursus Vormgeving en productie?

Als vormgever werk je met de programma’s Photoshop, Illustrator en Indesign van Adobe. Het is handig om je eigen laptop met de juiste software mee te nemen naar de les. Heb je geen laptop? Dan kun je tijdens de les gebruik maken van een MacBook van MK24. Voor je huiswerkopdrachten is het handig om thuis ook de beschikking te hebben over een computer (Mac of PC) met de juiste software.

Cursusopbouw

De cursus Vormgeving en Productie bestaat uit 16 lessen van 2,5 uur (inclusief een korte pauze).

inventarisatie van projecten
concept ontwikkeling
content management- tekst en beeld- KEUZES!
typografie
kleurenleer
layout
RISO printen
opmaak en productie

De lessen zijn afwisselend theoretisch en ‘hands-on’. Er wordt veel werk besproken en gebrainstormd. Je wordt gestimuleerd van alles uit te proberen en te onderzoeken terwijl je werkt aan je eigen project(-en)/opdracht. Je krijgt tijdens de cursus intensieve uitleg en begeleiding van professionele vormgever(s) uit de ontwerp- en kunstwereld.