Jaarcursus Illustratie

Meer informatie over de optie: 36 lessen vanaf DONDERDAG  27-01-2022

Cursuscode:M1721V
Docent:Diverse Docenten
Aantal lessen:36
Lesdag:donderdag
Tijd:17:30 - 20:00
Prijs: € 2.100,00 excl. BTW
Periode:27-01-2022 t/m 22-12-2022

Wil je graag als illustrator aan de slag of ben je hier al enige tijd mee bezig en wil je je verder bekwamen? Tijdens deze opleiding worden alle verschillende facetten van het vak belicht en wordt je begeleid bij vinden van een eigen stijl van illustreren en met het verder ontwikkelen hiervan.

Ben je geïnteresseerd in deze jaarcursus en wil je meer informatie?
Stuur een mail naar: grafischevormgeving@mk24.nl

Een illustratie is meer dan een leuk plaatje, je probeert een verhaal, een statement of informatie te vatten in beeld. Tijdens dit jaar leer je denken in beeld en dit met verschillende materialen en technieken uit te werken tot een pakkende illustratie. Je krijgt les van verschillende docenten die elk hun eigen visie, stijl en werkveld hebben en daarnaast zijn er gastdocenten die over hun werk komen vertellen en opdrachten geven en indien mogelijk bezoek je tijdens de opleiding een illustrator in zijn studio en/of bezoek je een relevante tentoonstelling.

Wat leer je in de cursus Illustratie?

De opleiding is zowel praktijkgericht als experimenteel. Er wordt met de hand gewerkt (waarbij technieken als tekenen, schilderen, druktechnieken, en collages aan bod komen) en met de computer en/of ipad. Je krijgt de basis van kleur en vorm, tips en trucs hoe je je eigen stijl kunt ontwikkelen, hoe je redactionele illustraties maakt en hoe een infographic. Verder leer je hoe je een analoge tekening goed kunt omzetten in een digitaal bestand, het verschil tussen CMYK en RGB, de verschillende bestandsformaten en waar je op moet letten als je een illustratie aanlevert.

Is de cursus illustratie wat voor jou?

Deze jaaropleiding is bedoeld voor iedereen die serieus met illustreren bezig wil zijn. Je hoeft niet te kunnen tekenen om een goede illustratie te maken. Ook als je wat ervaring hebt op het gebied van illustreren kun je in deze cursus veel leren van de kennis, ervaring en inzicht van de verschillende docenten.

Wil je vooral illustraties maken voor kinderen? Dan is de jaarcursus Kinderboek maken misschien iets voor jou.

Wat heb je nodig voor de cursus Illustratie?

Voor deze opleiding hoef je niet perse met de computer )of iPad) te werken, het kan ook met de hand (je leert dan hoe je je tekening digitaal kan maken) Als je wel digitaal wil werken heb je een basiskennis van photoshop (basisprincipes van lagen en selecties) en illustrator (simpele lijnvormen en gebruik van kleur) nodig en je hebt een computer met photoshop en/of illustrator nodig en eventueel een iPad met de Procreate app. Het is handig om je eigen laptop met de juiste software mee naar de les te nemen. Heb je geen laptop dan kun je tijdens de les een macBook van MK24 gebruiken.
Als je de jaarcursus volgt kun je bij Adobe de software tegen studententarief huren.
Het jaar bestaat uit 36 lessen van 2,5 uur,(inclusief een korte pauze), verdeeld in 7 blokken van 5 lessen en een eindpresentatie.
Hou er rekening mee dat je een halve dag tot een dag nodig hebt voor het maken van je opdrachten en vrij werk.
Er wordt tijdens de lessen gewerkt en werk besproken en je krijgt elke week opdrachten om thuis te maken.
Als je de les een keer niet bij MK24 kunt bijwonen kun je online meedoen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email