Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

woensdag 19:30 - 22:30

Cursuscode:S2918
Docent:Mascha Hendriks
Aantal lessen:8 / blok
Prijs vanaf: € 210,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 15,00 / blok
Startdata:05-09-2018
07-11-2018
16-01-2019
20-03-2019
22-05-2019

Tekenen is helemaal van deze tijd. Het ordent je gedachten, het brengt je in het hier en nu, het maakt dat je beter kijkt en het traint ook nog eens je hersenen.

In de cursus ‘Vul je schetsboek’ kijken we naar verschillende technieken en vormen om een pagina te vullen. Los en vrij, zonder dat het mooi hoeft te zijn. We werken met allerlei materialen. We kijken naar verschillende onderwerpen. We tekenen naar realiteit en vanuit fantasie.
We maken zelf schetsboekjes en we gaan tekenen op locatie.
We kijken naar het werk van bekende en minder bekende sketchbookers.


Een super leuke, speelse gevarieerde workshop waarin we pagina’s maken en vullen, gedachten uitzetten, omgeving en materiaal verkennen en een routine opbouwen waarmee tekenen een onderdeel van je dagelijkse activiteiten wordt.

Wat leer je in de cursus Vul je schetsboek?

Met een breed scala aan materialen en technieken wordt gewerkt aan vorm, lijn, vlak, dieptewerking, kleur, compositie, spanning etc.
Je maakt kennis met verschillende teken- en schildertechnieken en materialen als houtskool, contékrijt, soft pastel, potloden, rietpen, inkt, aquarelverf.

Is de cursus Vul je schetsboek iets voor mij?

Iedereen die graag aan de slag gaat op papier is van harte welkom. Ervaring op het gebied van tekenen of tekenvaardigheid is niet nodig.

Wat heb je nodig voor de cursus Vul je schetsboek?

In deze cursus werk je aan een tafel of schildersezel afhankelijk van de techniek die in een les behandeld wordt. De tafels en ezels zijn aanwezig in het tekenlokaal van MK24. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het gebruik van krijt, verf en schildersgereedschap. Papier en karton kun je in de les tegen inkoopprijs aanschaffen. Je kan een eigen schetsboek meenemen om in te werken, tips hierover komen aan bod in de les.

Cursusopbouw

De cursus Gemengde technieken bestaat uit vijf blokken van 8 lessen, een les duurt drie uur. Elk blok is afzonderlijk te volgen maar samen ook als jaarcursus.

Vul je schetsboek, gemengde techniek op papierVul je schetsboek, gemengde techniek op papierVul je schetsboek, gemengde techniek op papierVul je schetsboek, gemengde techniek op papierVul je schetsboek, gemengde techniek op papier