Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

dinsdag 19:30 - 22:30

Cursuscode: S0717
Docent: Helen Vreedeveld
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 210,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 15 / blok
Startdata: 12-09-2017
14-11-2017
23-01-2018
27-03-2018
29-05-2018
Deze cursus zit helaas vol.

Heb je zin om iets te maken op papier of op een doek, of ander materiaal, maar je weet niet waarmee je zult beginnen? Verlang je naar onbekende of nieuwe wegen waarin je je eigen beeldtaal kunt ontwikkelen? Hou je van tekenen,  schilderen, de grilligheid van inkt of wil je flink experimenteren met alles wat zich daarvoor leent op het platte vlak? Dan zou deze cursus precies kunnen zijn wat je zoekt.


Elke les krijg je de kans om met een combinatie van technieken uiteenlopende onderwerpen te verbeelden of juist vanuit de techniek een onderwerp te laten ontstaan door associaties of nieuwe inzichten. In de deze cursus kun je zowel vrijelijk als toegepast te werk gaan. Het accent ligt in deze cursus op hoe een beeld spelenderwijs tot stand kan komen, zonder dat het eindresultaat vast ligt of een doel op zich wordt.

Wat leer je in de cursus Gemengde Technieken?

In deze cursus wordt een combinatie van technieken aangeboden en gekoppeld aan een inspiratiebron of thema. Die bron kan voortkomen symboliek van het seizoen, uit de literatuur of poëzie, uit een stilleven of uit een onderwerp wat zich aandient tijdens de cursus. Het aangeboden onderwerp dient ten eerste als een aanleiding om iets te gaan maken en om de creativiteit te stimuleren. Voorop staat in deze cursus het ontdekken en ontwikkelen van je eigen beeldtaal. De aangeboden technieken variëren van; tekenen met potlood, houtskool of krijt, oliepastel, schilderen met acrylverf en textuur, ecoline, aquarel, Oost-Indische inkt, of collages maken met papier, tijdschriften en ander beeldmateriaal. Ook wordt aandacht besteed aan de drager van het werk, ofwel, welk papier, doek of materiaal leent zich het best voor een bepaalde techniek.

Is de cursus Gemengde technieken wat voor jou?

Als je zin hebt in tekenen en schilderen maar je wilt je niet beperken in de keuze van 1 medium, ben je nieuwsgierig, speels en wil je je op een ontspannende manier beeldend ontwikkelen dan is deze cursus zeker iets voor jou. ”Wat gebeurt er als je acrylverf vermengt met houtsnippers, vogelzaad of zand, hoe kun je uit een  inktvlek een portret laten ontstaan, en hoe kun je je innerlijke wereld of associaties leren verbeelden?” Als deze vragen je aanspreken, dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Wat heb je nodig?

In deze cursus werk je aan een schildersezel. Ezels verf en schildersgereedschap zijn aanwezig in het teken en schilderlokaal van MK24. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het gebruik van verf en gereedschap. Papier en karton kun je in de les tegen inkoopprijs aanschaffen.

Cursusopbouw

De cursus Gemengde technieken bestaat uit vijf blokken van 8 lessen, een les duurt drie uur. Elk blok is afzonderlijk te volgen maar samen ook als jaarcursus.

Gemengde techniekenGemengde techniekenGemengde techniekenGemengde techniekenGemengde techniekenGemengde technieken