Urban Sketching

Een kleine tekensafari

Twee dagen op pad in en om Amsterdam om te schetsen en te tekenen. Durf snel te schetsen, en schets zonder naar het papier te kijken. Volg met je handen wat je ogen zien. Hou je potlood op het papier en kijk naar het stadse leven, mensen in de omgeving, het wisselend licht.
Wat is een spannende uitsnede? Hoe maak ik een tekening ruimtelijk? Je krijgt tijdens dit weekend ook tips over materialen die geschikt zijn voor onderweg.

We kijken naar kunstenaars die ‘au plein-air’ werken: de oude meesters als Rembrandt, Van Gogh, Jacoba van Heemskerk en hedendaagse meesters als David Hockney en Astrid Kemper (Urban Sketchers).

De weekendcursus is geschikt voor de beginnende tekenaar als eerste kennismaking met op locatie tekenen maar ook voor de ervaren cursist die zich hierin verder wil ontwikkelen.

TIP: Urban Sketchers doen deze zomer in juli Amsterdam aan als locatie (en dan heb jij alvast een weekend lang geoefend in het buiten tekenen)! Zie urbansketchers.org voor meer informatie en Instagram voor inspiratie.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email