Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

4 lessen vanaf za 29-06-2019

Cursuscode:S3218V
Docent:Ina Brekelmans
Aantal lessen:4
Lesdag:za-zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 120,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 8 / blok
Periode:29-06-2019 t/m 30-06-2019
Deze cursus zit helaas vol.

Een kleine tekensafari

Twee dagen op pad in en om Amsterdam om te schetsen en te tekenen. Durf snel te schetsen, en schets zonder naar het papier te kijken. Volg met je handen wat je ogen zien. Hou je potlood op het papier en kijk naar het stadse leven, mensen in de omgeving, het wisselend licht.
Wat is een spannende uitsnede? Hoe maak ik een tekening ruimtelijk? Je krijgt tijdens dit weekend ook tips over materialen die geschikt zijn voor onderweg.


We kijken naar kunstenaars die ‘au plein-air’ werken: de oude meesters als Rembrandt, Van Gogh, Jacoba van Heemskerk en hedendaagse meesters als David Hockney en Astrid Kemper (Urban Sketchers).

De weekendcursus is geschikt voor de beginnende tekenaar als eerste kennismaking met op locatie tekenen maar ook voor de ervaren cursist die zich hierin verder wil ontwikkelen.

TIP: Urban Sketchers doen deze zomer in juli Amsterdam aan als locatie (en dan heb jij alvast een weekend lang geoefend in het buiten tekenen)! Zie urbansketchers.org voor meer informatie en Instagram voor inspiratie.

Urban SketchingUrban SketchingFoto door Nazar StrutynskyUrban SketchingFoto door Anna PoskakukhinaUrban Sketching