Het tekenatelier

Meer informatie over de optie: DINSDAG: 13:30 - 16:30

Cursuscode: S1023
Docent: Ina Brekelmans
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 15 / blok
Startdata: 05-09-2023, 07-11-2023, 16-01-2024, 19-03-2024, 21-05-2024,

Tekenen zonder grenzen

Deze cursus is bedoeld voor de mensen die verder willen met tekenen. Voor diegene die een cursus Schetsen en Teken of Basiscursus hebben gedaan en begrip hebben van de diverse tekenmaterialen, verhoudingen, specifieke tekentechnieken en beeldelementen. Als je uit wilt zoeken of je met een zelf gekozen thema wilt werken, of eens langer aan een tekening door wilt gaan. Wanneer is een tekening af?

De docent begeleid je in je eigen tekenproces en daagt je uit om verder te gaan, los te laten en soms ‘buiten de lijntjes’ te tekenen; tekenen zonder grenzen. Als je heel realistisch wilt leren tekenen, dan kan dat ook. Meer zien door te tekenen.

Elke les begint met een opdracht, aan de hand van bekende tekenaars. Daarin komen verschillende beeldelementen, componeren, contrast, structuur, licht en donker, perspectief, en kleur terug. Je kan de hele les aan de opdracht werken of je verwerkt deze nieuwe inzichten in je eigen thema.

Iedereen wordt individueel begeleidt, waardoor er ruimte wordt gegeven aan je eigen ontwikkeling. Laat je uitdagen en inspireren door je groepsgenoten tijdens een tussen en nabespreking. Het Tekenatelier: een plek waar je met elkaar gaat tekenen, ‘zoals jij dat wilt’.

Na elke les volgt per mail een huiswerkopdracht.