Schilderen en gemengde techniek op stevig formaat

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 09:30 - 12:30

Cursuscode: S1724
Docent: Babet Wentink
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 255,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 24 / blok
Startdata: 04-09-2024, 06-11-2024, 15-01-2025, 19-03-2025, 21-05-2025,

In deze cursus werken we op stevig formaat en experimenteer je met acrylverf, collage, sjablonen, houtskool, krijt, inkt en diverse andere materialen. Een inspirerende cursus om het terrein en de expressie in je werk te ontdekken of verder te verdiepen. Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Wat leer je in de cursus Schilderen en gemengde techniek op stevig formaat?

Belangrijke begrippen die aan bod komen zijn experiment, compositie, spanning in lijn en vorm, toon contrast en kleurgebruik. Beter leren kijken en meer zien. Door de uiteenlopende opdrachten word je net even uit je comfort zone gelokt.

Laat je eens inspireren door het werk van verschillende kunstenaars en vertaal dat in een eigen interpretatie. Soms werk je aan de hand van een thema. Je wordt individueel begeleid, het werk wordt met elkaar besproken.

Is de cursus Schilderen en gemengde techniek op stevig formaat wat voor jou?

De niveaus lopen door elkaar. Ben je starter, herstarter, vervolger of gevorderd: je bent welkom!

Wat heb je nodig voor de cursus Schilderen en gemengde techniek op stevig formaat?

In deze cursus werk je aan schildersezel of een tafel afhankelijk van de techniek die in een les behandeld wordt. De ezels en tafels zijn aanwezig in het tekenlokaal van MK24. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het gebruik van krijt, verf en schildersgereedschap.

Cursusopbouw

De cursus Schilderen en gemengde techniek op stevig formaat bestaat uit vier blokken van acht lessen. Een les duurt drie uur. De blokken zijn afzonderlijk te volgen of samen als jaarcursus.