Cursus Vormgeving en Concept

30 lessen vanaf WOENSDAG  25-09-2019

Cursuscode:M0419V
Docent:Diverse Docenten
Aantal lessen:30
Lesdag:woensdag
Tijd:17:30 - 20:00
Prijs: € 1.725,00 excl. BTW
Periode:25-09-2019 t/m 27-05-2020

30 lessen vanaf VRIJDAG  27-09-2019

Cursuscode:M0519V
Docent:Diverse Docenten
Aantal lessen:30
Lesdag:vrijdag
Tijd:09:30 - 12:00
Prijs: € 1.725,00 excl. BTW
Periode:27-09-2019 t/m 29-05-2020

In de cursus Vormgeving en Concept nemen we het ontwerpproces onder de loep. Hoe kom je op nieuwe ideeën? Zijn deze ook haalbaar? Hoe zet je jouw concept om in beeld?

Werk je al met Photoshop, Illustrator of InDesign en wil je aan de slag met de creatieve kant van grafische vormgeving? Of heb je de cursus Grafische Vormgeving afgerond en smaakte die naar meer? Elk jaar in september starten beginnend ontwerpers en creatieven met deze cursus. De cursus bestaat uit 5 blokken die gegeven worden door verschillende ontwerpers. Doordat alle docenten werken als vormgevers en ontwerpers krijg je veel praktijk ervaring mee.


Wat leer je in de cursus Vormgeving en concept?

De jaarcursus Vormgeving en concept is een intensieve cursus, waarin je een jaar lang wekelijks met een kleine groep cursisten het ontwerpproces onder de loep neemt. Hoe kom je op nieuwe ideeën? Zijn deze ook haalbaar? Hoe zet je jouw concept om in beeld? En hoe werk je projectmatig? We besteden in de lessen aandacht aan concept, typografie, beeld en illustratie en grafische vormgeving.

Is de cursus Vormgeving en concept wat voor jou?

De cursus Vormgeving en concept is geschikt voor die gene die al basiskennis hebben op het gebied van de softwarepakketten, Photoshop, Illustrator en Indesign en graag hun werk naar een hoger niveau willen brengen doormiddel van vormgeving en conceptontwikkeling.

Wat heb je nodig voor de cursus Vormgeving en concept?

Tijdens de les kun je werken met de computers van het Multimedialab. Je krijgt huiswerk mee dus het is goed om thuis ook de beschikking te hebben over een computer (Mac of PC). Tijdens de les wordt er gewerkt met de programma’s Photoshop, Illustrator en Indesign van Adobe. Het is van belang om ook thuis ook deze software op je computer te hebben. te gebruiken. Met je bewijs van inschrijving op de jaarcursus Vormgeving en concept kun je bij Adobe in aanmerking komen voor studentenkorting.

Cursusopbouw

De cursus Vormgeving en concept bestaat uit 30lessen van 2,5 uur (inclusief een korte pauze). Het jaar is opgedeeld in de blokken

  • Het ontwerpproces
  • Beeld en inspiratie
  • Typografie
  • Van opdracht tot ontwerp
  • Eindproject + print / zeefdruk

  De lessen bestaan soms uit theorie of presentaties en excursies. Er wordt veel werk besproken en gebrainstormd. Elk blok werkt met huiswerkopdrachten. Je krijgt tijdens de cursus intensieve uitleg en begeleiding van professionele vormgevers uit de ontwerp- en kunstwereld.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email