Cursus Vormgeving en concept

Meer informatie over de optie: 30 lessen vanaf VRIJDAG  16-09-2022

Cursuscode: M1522V
Docent: Diverse Docenten
Aantal lessen: 30
Lesdag: vrijdag
Tijd:09:30 - 12:00
Prijs: € 1.875,00 excl. BTW
Periode: 16-09-2022 t/m 09-06-2023

In de cursus Vormgeving en Concept nemen we het ontwerpproces onder de loep. Hoe kom je op nieuwe ideeën? Zijn deze ook haalbaar? Hoe zet je jouw concept om in beeld?

Werk je al met Photoshop, Illustrator en/of InDesign en wil je aan de slag met de creatieve kant van grafische vormgeving? Of heb je de cursus Grafische Vormgeving afgerond en smaakte die naar meer? Elk jaar in september start de cursus Vormgeving en Concept, die bestaat uit 5 blokken van 6 lessen. Alle blokken worden gegeven door verschillende docenten, die allen hun eigen praktijk als vormgever en ontwerper hebben, waardoor je veel praktijkervaring meekrijgt.

Ben je geïnteresseerd in deze jaarcursus en wil je meer weten? Kom dan naar de informatie bijeenkomst bij MK24 op donderdag 10 november om 20:15 uur
Meld je aan via: grafischevormgeving@mk24.nl

Wat leer je in de cursus Vormgeving en concept?

De jaarcursus Vormgeving en concept is een intensieve cursus, waarin je een jaar lang wekelijks met een kleine groep cursisten het ontwerpproces onder de loep neemt. Hoe kom je op nieuwe ideeën? Zijn deze ook haalbaar? Hoe zet je jouw concept om in beeld? En hoe werk je projectmatig?
We besteden in de lessen aandacht aan concept, typografie, beeld en illustratie en grafische vormgeving. Er zijn gedurende het jaar verschillende excursies zoals bijvoorbeeld het bezoek aan een ontwerpstudio en een werksessie met houten en loden letters bij het Grafisch Werkcentrum Amsterdam.
Het jaar wordt afgesloten met een gezamenlijke eindpresentatie.

Is de cursus Vormgeving en concept wat voor jou?

De cursus Vormgeving en concept is geschikt voor diegenen die al basiskennis hebben op het gebied van de softwarepakketten Photoshop, Illustrator en Indesign en graag hun werk naar een hoger niveau willen brengen door middel van vormgeving en conceptontwikkeling.

Wat heb je nodig voor de cursus Vormgeving en concept?

Als vormgever werk je met de programma’s Photoshop, Illustrator en Indesign van Adobe. Het is handig om je eigen laptop met de juiste software mee te nemen naar de les. Heb je geen laptop? Dan kun je tijdens de les gebruik maken van een MacBook van MK24. Voor je huiswerkopdrachten is het handig om thuis ook de beschikking te hebben over een computer (Mac of PC) met de juiste software.
Met je bewijs van inschrijving op de jaarcursus Vormgeving en concept kun je bij Adobe in aanmerking komen voor studentenkorting.

Cursusopbouw

De cursus Vormgeving en concept bestaat uit 30 lessen van 2,5 uur (inclusief een korte pauze). Het jaar is opgedeeld in de blokken

  • Het ontwerpproces
  • Beeld en inspiratie
  • Typografie
  • Van opdracht tot ontwerp
  • Eindproject + print / zeefdruk
  • Gezamenlijke eindpresentatie

De lessen bestaan soms uit theorie of presentaties en excursies. Er wordt veel werk besproken en gebrainstormd. Elk blok werkt met huiswerkopdrachten. Je krijgt tijdens de cursus intensieve uitleg en begeleiding van professionele vormgevers uit de ontwerp- en kunstwereld.