Grafische vormgeving vervolg: Vormgeving en concept

Meer informatie over de optie: 30 lessen vanaf WOENSDAG  18-09-2024

Cursuscode: M0424V
Docent: Diverse Docenten
Aantal lessen: 30
Lesdag: woensdag
Tijd:18:30 - 21:00
Prijs: € 2.125,00 incl. BTW
Periode: 18-09-2024 t/m 14-05-2025

Meer informatie over de optie: 30 lessen vanaf VRIJDAG  20-09-2024

Cursuscode: M1224V
Docent: Diverse Docenten
Aantal lessen: 30
Lesdag: vrijdag
Tijd:09:30 - 12:00
Prijs: € 2.125,00 incl. BTW
Periode: 20-09-2024 t/m 23-05-2025

In het tweede jaar van de opleiding Grafische vormgeving ‘Vormgeving en Concept’ nemen we het ontwerpproces onder de loep. Hoe kom je op nieuwe ideeën? Zijn deze ook haalbaar? Hoe zet je jouw concept om in beeld?

Werk je al met Photoshop, Illustrator en/of InDesign en wil je aan de slag met de creatieve kant van grafische vormgeving? Of heb je de cursus Grafische Vormgeving basis afgerond en smaakte die naar meer? Elk jaar in september start de cursus Vormgeving en Concept, die bestaat uit 5 blokken van 6 lessen. Alle blokken worden gegeven door verschillende docenten, die allen hun eigen praktijk als vormgever en ontwerper hebben, waardoor je veel praktijkervaring meekrijgt.

Heb je interesse in deze jaaropleiding?
Kom op zaterdag 24 augustus om 11:00 uur naar MK24 voor meer informatie aan de hand van werk van
(oud-) cursisten.
Laat weten of je komt via: grafischevormgeving@mk24.nl

Wat leer je in de cursus Vormgeving en concept?

De jaarcursus Vormgeving en concept is een intensieve cursus waarin je een jaar lang wekelijks met een kleine groep cursisten het ontwerpproces onder de loep neemt. Hoe kom je op nieuwe ideeën? Zijn deze ook haalbaar? Hoe zet je jouw concept om in beeld? En hoe werk je projectmatig?
We besteden in de lessen aandacht aan concept, typografie, beeld en illustratie en grafische vormgeving. Ook is er een werksessie met houten en loden letters bij het Grafisch Werkcentrum Amsterdam en wordt aan het eind van het jaar gewerkt aan een kleine publicatie met onze RISO machine
Het jaar wordt afgesloten met een gezamenlijke eindpresentatie.

Is de cursus Vormgeving en concept wat voor jou?

De cursus Vormgeving en concept is geschikt voor diegenen die al basiskennis hebben op het gebied van de softwarepakketten Photoshop, Illustrator en Indesign en graag hun werk naar een hoger niveau willen brengen door middel van vormgeving en conceptontwikkeling. Let op het is dus niet perse nodig om eerst het basisjaar van onze opleiding te volgen.

Wat heb je nodig voor de cursus Vormgeving en concept?

Als vormgever werk je met de programma’s Photoshop, Illustrator en Indesign van Adobe. Het is handig om je eigen laptop met de juiste software mee te nemen naar de les. Heb je geen laptop? Dan kun je tijdens de les gebruik maken van een MacBook van MK24. Voor je huiswerkopdrachten is het handig om thuis ook de beschikking te hebben over een computer (Mac of PC) met de juiste software.
Met je bewijs van inschrijving op de jaarcursus Vormgeving en concept kun je bij Adobe in aanmerking komen voor studentenkorting.

Cursusopbouw

De cursus Vormgeving en concept bestaat uit 30 lessen van 2,5 uur (inclusief een korte pauze). Het jaar is opgedeeld in de blokken

  • Het ontwerpproces
  • Beeld en inspiratie
  • Typografie
  • Van opdracht tot ontwerp
  • Eindproject publicatie via RISO printen
  • Gezamenlijke eindpresentatie

De lessen bestaan soms uit theorie of presentaties en excursies. Er wordt veel werk besproken en gebrainstormd. Elk blok werkt met huiswerkopdrachten. Je krijgt tijdens de cursus intensieve uitleg en begeleiding van professionele vormgevers uit de ontwerp- en kunstwereld.