Langere lockdown? Nieuw gratis online aanbod!

NIEUW ONLINE AANBOD:
We zijn blij dat we de afgelopen twee weken ondanks de lockdown toch zo’n 600 deelnemers hebben kunnen bedienen met onze gratis tekenlessen. Het grote aantal deelnemers en de enthousiaste reacties doen ons goed. Ook wij missen de lessen op de Mauritskade. De lockdown is verlengd en wij gaan nog even door! Er staat een heel gevarieerd programma voor jullie klaar de komende weken. Meedoen is gratis. Kijk hieronder of er iets voor je bij zit!


MK24 Atelier ‘Modeltekenen
Woensdag 10 februari van 20.00 – 22.00 Docent Vincent van Oss
Omdat wij zelf mens zijn, is het zo interessant om naar andere mensen te kijken, hoe ze staan, zitten en bewegen. Als je tekent kijk je op een actieve manier. Tijdens de les zal Vincent aan de hand van het model in de studio verschillende oefeningen geven waarmee je het model kunt vangen. Hij geeft tips over techniek en meten, maar laat je vooral ook spontaan tekenen. Het leuke is dat je na deze les je ook bewuster zult zijn van de houdingen van mensen in je omgeving, op straat of zelfs op tv zodat je ook na de les lekker door kunt tekenen 

Benodigdheden: papier en pen of potlood, houtskool of krijt
Zoomklas: https://us02web.zoom.us/j/89894482747


MK24 Atelier ‘Tekenen & Schilderen in één lijn’
Zondag 14 februari van 15.00-17.00 Docent Esther Kin
Een eenvoudige lijntekening? Ga er maar aanstaan! Samen met Kunstenaar en docent Esther Kin ga je aan het werk om met één lijn jouw boodschap op papier te zetten. Dat kan zakelijk of juist met veel gevoel. Met precisie, met kracht, gecontroleerd of toch nog uit de bocht gevlogen. Zin om ook deze uitdaging aan te gaan? Leg een stapel papier klaar (Dat kan gewoon printpapier zijn) en zoek wat gereedschap b.v.: zacht potlood, stift, brushpen, kwasten (liefst Chinees/japans als je ze hebt). 

Benodigdheden: papier, zacht potlood en of stift/brushpen, of kwasten en inkt/verf
Zoomklas: https://us02web.zoom.us/j/82161834740


MK24 Atelier ‘Wild Painting’
Woensdag 17 februari van 20.00 – 22.00 Docent Jan van Boeckel
Landschappen op een andere manier bekeken. Met Wild Painting laat je het landschap ontstaan door wat je weet even aan de kant te zetten. Ons brein vertelt ons vaak hoe de natuur hoort te zijn, bijvoorbeeld dat de bladeren van een boom groen zijn en de stam bruin. Maar er is een veel meer te ontdekken door anders (te leren) observeren. Een meer poëtische aanpak die terug te vinden is in de werken van veel bekende schilders. 

Benodigdheden: papier, potlood, kleurpotloden, (water)verfZoomklas: https://us02web.zoom.us/j/81116290292


MK24 Atelier ‘Tekengymnastiek’
Zondag 21 februari, 15.00 – 17.00, Docent Joska van Oosten

Deze middag in het MK24 Zondag Atelier start met een eenvoudig lijnspel als warming up maar al tekenend aan de opdrachten van illustrator en docent Joska van Oosten beweeg je soepel van object naar object en eindig je met een blad vol associaties.   

Benodigdheden: Papier, Pen of potlood, oude tijdschriften, lijm schaar verf en ander knutselmateriaal
Zoomklas: https://us02web.zoom.us/j/87142734470