Lesdag:
za & zo

Workshop Encaustiek: schilderen met was

Encaustiek is een meer dan 2000 jaar oude schildertechniek uit Egypte, waarbij hete bijenwas wordt vermengd met hars en pigmenten. Encaustiek komt van het Griekse woord enkaio en betekent ‘inbranden’. De was wordt warm op houten panelen aangebracht zodat er een gelaagde stevige structuur ontstaat.

Meer… »
Docent:
Lesdag:
za & zo

Aquarelweekend

Een heel weekend aan de slag met de mooie techniek van de aquarel.

De cursus is geschikt voor de beginnende schilder als eerste kennismaking met deze prachtige techniek, maar ook voor de ervaren cursist die meer wil weten hoe deze techniek toe te passen is op je eigen werk en ideeën.

Aquarel is een transparante waterverf met veel kleurkracht. Je schildert van dunne tonen tot stevige kleurlagen. Bij het schilderen met aquarel is het altijd weer een avontuur om te zien hoe je verf opdroogt. En…hoe je dan weer verder kunt gaan.

Het weekend van 2 dagen, 4 lessen, biedt je de mogelijkheid om met rust en aandacht te werken aan verschillende technieken, zoals het ‘nat op droog’ gelaagd opbouwen van de aquarel, als ook het ‘nat in nat’ vrijer werken en kijken wat de verschillende kleuren met elkaar doen.

Meer… »