Nieuwsberichten

MK Kunstkamer meer dan 40 kunstenaars tonen hun werk

Van 9 december tot 22 januari is het koffiehuis van MK24 omgedoopt tot MK Kunstkamer waar het werk van 44 beeldend kunstenaars te zien én te koop is.

Alle docenten van MK24 zijn naast hun lespraktijk ook professioneel kunstenaar en exposeren regelmatig hun werk. Speciaal voor deze gelegenheid kozen ze ieder twee werken die ze in MK Kunstkamer laten zien. MK24 is erg trots om deze unieke verzameling kunst aan publiek te kunnen tonen.

De feestelijke opening is op vrijdag 9 december om 17.00.

Meer… »

Portretten in veelvoud

18 februari – 14 maart 2022,
zaterdag en zondag van 12 – 17 uur

De vele gezichten van de dinsdagochtend

Samen zijn we de dinsdagochtendschilders van MK24. De cursus heet ‘schilderen met olieverf‘. Met een hechte groep mensen enthousiasmeren we elkaar al een lange tijd. Dit alles onder de bezielende leiding van Wilma Caris.

Meer… »

Nieuwe jaarcursus Illustratie 2021

Vanaf september gaat de nieuwe jaarcursus illustratie van start. Bedoeld voor iedereen die zich (professioneel) meer wil verdiepen in de mogelijkheden en technieken van illustreren. Interesse? Kom naar de info avond op 24 augustus om 18 uur bij MK24! Geef je op via grafischevormgeving@mk24.nl
Ben je vooral geïnteresseerd in illustraties maken voor kinderen? Dan is de jaarcursus Kinderboek maken misschien iets voor jou! Meer weten? Kom naar de info avond op 24 augustus om 19 uur bij MK24! Geef je op via grafischevormgeving@mk24.nl

Informatie bijeenkomsten Grafisch Vormgeven

Ben je benieuwd of een van de jaarcursussen grafisch vormgeven iets voor jou is? Kom naar een van de informatie bijeenkomsten!
23 juni om 18 uur: Informatie over de jaarcursus Digital Design
23 juni om 20 uur: Informatie over het eerste jaar Grafische vormgeving en over Vormgeving en Concept.
28 juni om 18 uur: Informatie over de jaarcursus Kinderboek maken
2 juli om 13 uur: Informatie over Vormgeving en Productie en Vormgeving en Concept
WIL JE KOMEN? STUUR EEN MAILTJE NAAR GRAFISCHEVORMGEVING@MK24.NL

Groei & Ontwikkeling

van 2 april t/m 10 juni 2021 is de online tentoonstelling van MKstart te zien met het thema Groei & Ontwikkeling.

Bekijk de tentoonstelling Meer over MKstart

Langere lockdown? Nieuw gratis online aanbod!

NIEUW ONLINE AANBOD:
We zijn blij dat we de afgelopen twee weken ondanks de lockdown toch zo’n 600 deelnemers hebben kunnen bedienen met onze gratis tekenlessen. Het grote aantal deelnemers en de enthousiaste reacties doen ons goed. Ook wij missen de lessen op de Mauritskade. De lockdown is verlengd en wij gaan nog even door! Er staat een heel gevarieerd programma voor jullie klaar de komende weken. Meedoen is gratis. Kijk hieronder of er iets voor je bij zit!

Meer… »

JAARCURSUSSEN GRAFISCH VORMGEVEN EN DIGITAL DESIGN

starten eind januari 2021. Ben je toe aan een om- of bijscholing? Altijd al grafisch vormgever of digital designer willen worden? Schrijf je dan nu in! Grafische vormgeving / Digital Design
Wil je meer informatie? Op 5 januari om 19:00 uur is er online en op 20 januari om 19:00 zowel online als live bij MK24 een informatieavond voor grafische vormgeving.
Meld je aan of mail voor meer info: grafischevormgeving@mk24.nl

Afsluiting MKXtra 1 & 2

Aankondiging van de jaarafsluiting van MKXtra 1 en van MKXtra 2

Beste geïnteresseerde, mocht je graag willen komen kijken op 4 juli dan kan dat tussen 16.00- en 17.00 uur.

Hiervoor moet je mij melden dat je komt. Dit kan op 06 29023824
Wanneer je interesse hebt om in te stromen in het 2 jaar dan kun je ook kijken op zaterdag 11 juli tussen 14.00-16.30 uur waarvoor je ook op 0629023824 een reservering maakt.

Adres Mauritskade 24 Amsterdam!

MK24 Corona update

Amsterdam, 15 maart 2020

Beste cursist,

Zojuist heeft het kabinet nieuwe richtlijnen bekend gemaakt met betrekking tot het corona virus. Wij zullen in navolging van deze richtlijnen ook de deuren van MK24 per direct sluiten.
Het ondersteunend personeel zal grotendeels vanuit huis werken. Wij zullen daardoor telefonisch verminderd bereikbaar zijn.

Bij vragen of opmerkingen kun je het best per e-mail contact opnemen: info@mk24.nl

De komende weken bekijken we verschillende scenario’s en houden we de ontwikkelingen rondom het virus en de maatregelen van de overheid nauwlettend in de gaten. We houden je op de hoogte van de vervolgstappen.

Hartelijke groet,

Frederique Stutvoet
Directeur MK24

Met vriendelijke groet,
STICHTING MK24


 

Amsterdam, 13 maart 2020

Beste cursisten,

We doen net als alle collega instellingen ontzettend ons best om ons te wapenen tegen het Corona-virus. We volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Ons schoonmaakbedrijf de Boenders komt naast de normale dagelijkse schoonmaak in de vroege ochtenduren vanaf nu ook aan het eind van de middag om het pand elke dag een extra schoonmaakbeurt te geven. In ons pand zijn verschillende cursussen tegelijkertijd bezig maar op geen enkel tijdstip ontstaan er situaties waarbij er 100 mensen tegelijk binnen zijn.

Toch hebben we besloten de kinderlessen de komende twee weken op te schorten. Dat betekent dat vanaf vandaag zullen er geen kinderlessen plaatsvinden bij MK24. De lessen voor volwassenen blijven vooralsnog gewoon doorgaan.

We vragen iedereen de (extra) maatregelen zoals genoemd door de overheid en RIVM over te nemen:

  • Blijf bij verkoudheid of klachten als koorts of hoesten thuis
  • Vermijdt evenementen met meer dan 100 bezoekers.
  • Schud geen handen en voorkom ander lichamelijk contact zoveel mogelijk
  • Houd in de openbare ruimtes voor zover mogelijk afstand van elkaar.
  • Raak zo min mogelijk de ogen, neus en mond aan.
  • Was regelmatig je handen met water en zeep en droog af met papieren handdoekjes.
  • Was altijd je handen voordat je naar de les gaat.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de ellenboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik direct weg.

Wanneer een docent verkouden raakt proberen we de les in te vullen met een andere collega of wordt in overleg de les op een later tijdstip ingehaald.

Behoor je tot een kwetsbare groep door leeftijd of lichamelijke omstandigheden en heb je vragen over je deelname aan een van de cursussen? Neem dan contact op met de administratie.

We houden de berichtgeving scherp in de gaten en blijven in overleg met onze collega instellingen. Zodra de situatie verandert en er nieuwe maatregelen nodig zijn houden we je natuurlijk op de hoogte.

Hartelijke groet,

Frederique Stutvoet

Directeur Stichting MK24

Absolute aanrader: verkenning van ruimtelijke vormen

Een heel afwisselende cursus met zowel klassieke als vrije opdrachten, met verschillende materialen. Soms moet je echt even je eigen grenzen over, maar Ike begeleidt dat proces (individueel) heel goed, zodat je zonder veel druk toch stappen zet en verrast  wordt door het resultaat.

Ike is een hele fijne, ervaren lerares die elke opdracht start met een relevante presentatie met werk van kunstenaars (voor inspiratie) of kunsthistorische achtergrond (klassieke opdrachten). Ike geeft ook ruimte aan wensen vanuit de groep: zo hebben wij o.a. met gips gewerkt, met verrassende resultaten.

Een absolute aanrader voor degene die nieuwsgierig is naar (zijn/haar) mogelijkheden binnen het beeldend werken. Ik ga zeker verder!
Irma Claessen over de cursus Beeldhouwen: een verkenning van ruimtelijke vormen

werkzaamheden in het Vooratelier

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn de eerste werkzaamheden aan de fundering gestart. De aannemer is in goed overleg begonnen met de vloer in het vooratelier.  De hele vloer moest leeg dus met een flink team is de Opstap verhuisd naar hun tijdelijke atelier op de tweede verdieping. Daar blijven ze totdat de funderingswerkzaamheden gereed zijn.

Zodra de vloer in het vooratelier weer dicht zit gaan we verder met de volgende verhuizing, De Keramisten gaan voor een paar weken lesgeven in het herstelde vooratelier zodat de fundering in het keramieklokaal hersteld kan worden. Het ovenhok blijft toegankelijk maar er is beperkte opslagruimte. Dus aan alle cursisten de oproep om zoveel mogelijk af werk mee naar huis te nemen zodat we de planken leeg hebben voor nieuwe werkstukken.

MK24 wordt verbouwd

We zijn ontzettend blij met de daadkracht van Gemeente Amsterdam waarmee ze mooie gebouwen als het onze een flinke update geven en helpen behouden voor de toekomst. Dit voorjaar gaat er een hoop gebeuren aan de Mauritskade 24. Als eerste staat het herstel van de fundering op het programma. De verslechterde balken onder de lokalen en het metselwerk onder de gangen worden de komende maanden hersteld. Daarbij wordt ook een eerste stap in de verduurzaming van het pand gezet door de vochtregulatie in de kruipruimten op orde te brengen. Later dit jaar staan ook dubbelglas, isolatie van de muren en de kapverdieping op het programma. Goed nieuws voor het milieu maar ook voor alle gebruikers in het pand, misschien kunnen zelfs de dikke vesten in de winter voortaan thuisgelaten worden!

Tijdens de werkzaamheden blijven de lessen gewoon doorgaan. Natuurlijk zullen we merken dat er gewerkt wordt. Iedereen doet zijn uiterste best om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken en passende oplossingen te vinden. De eerste uitdaging zijn de lokalen in de linker gang op de begane grond.

Op de tekening zie je met rood aangegeven waar de balken moeten worden vervangen.

De Gemeente, de aannemer en monumentenzorg werken nauw samen om het pand op een zo oorspronkelijk mogelijke manier te herstellen.

zondag 9 feb, gratis screening in Studio/K!

Deze zondag in Studio/K ‘One shot Inchindown: The world largest darkroom’ 


Beste fotografen, vormgevers en filmfanaten,
MK24 en Analog Club Amsterdam bieden je een gratis screening aan van de docu ‘ One shot inchindown: the world largest darkroom’ op zondag 9 februari in Studio/K. Deze bijzondere documentaire (release november 2019) is nog niet eerder in de filmhuizen te zien geweest.
Twee mannen met een grote liefde voor analoge fotografie en avontuur besloten een ‘one shot’  te maken op een wel heel bijzondere locatie. Een plek die voor gewone mensen onbegaanbaar is en het fotograferen ervan benauwende situaties met zich mee brengt. Het idee voor dit project, de foto schieten, ontwikkelen en afdrukken op dezelfde locatie ontstond in februari 2018. Het resultaat? Come and see sunday 9 feb 10.00 am @ Studio/K 


De screening is gratis maar reserveren is verplicht met oog op de beperkte capaciteit vande filmzaal en kun je doen via deze link naar de website van Analog club Amsterdam.
Zie je zondag!

BEGIN HET NIEUWE JAAR GOED!

Trakteer jezelf op een van de vele cursussen die op 6 januari weer van start gaan, bijvoorbeeld: FILM, PORTRET BOETSEREN EN AFGIETEN, BEELDHOUWEN: EEN VERKENNING VAN RUIMTELIJKE VORMEN, INFOGRAPHICS, AFTER EFFECTS

Of geef jezelf een opleiding GRAFISCH VORMGEVEN cadeau, start 22, 23 en 24 januari. Wil je meer weten? Kom dan op 8 januari om 19 uur langs!

Modeltekenen tijdens het NUDE Festival

Naakt in de Melkweg!
Kunstenaars duo stadman.lara presenteert de Amsterdamse Naaktkalender, de moderne en artistieke variant van het alom bekende stukje garagedecoratie. Dat doen zij tijdens het Nude Weekend. MK24 presenteert tijdens het festival drie workshops tekenen naar model. Onder leiding van Margerite Luitwieler, Bram Stoof en Vincent van Oss ontdek je de vele
aspecten die het tekenen naar (naakt)model in zich heeft, anatomie, beweging, schoonheid en contrast. De workshops duren anderhalf uur en zijn voor 10 euro te volgen bij Melkweg.
Doe mee aan de workshops in de Melkweg! 
Nude and movement (margerite)
Male nude (vincent)

9 juli informatieavond Grafisch Vormgeven

De opleiding Grafisch Vormgeven bestaat uit 3 jaar, die je als geheel maar ook afzonderlijk kunt volgen.

Het eerste jaar Grafisch Vormgeven is gericht op de basis van het vormgeven en op het leren werken met de Adobe programma’s.

In het tweede jaar Vormgeving en Concept neem je het ontwerpproces onder de loep. We besteden in de lessen aandacht aan concept, typografie, beeld en illustratie en grafische vormgeving.

Het derde jaar richt je je op het maken van autonoom werk. Als vormgever werk je vaak in opdracht en heb je nauwelijks tijd om te experimenteren en vrij werk te maken. Dit jaar biedt je de mogelijkheid om een keer per maand een hele zaterdag te besteden aan het experiment. Maar niet vrijblijvend want er wordt toegewerkt naar een tentoonstelling.

Wil je meer informatie? Kom dan op 9 juli om 20:00 uur naar de informatieavond.
Geef je op via grafischevormgeving@mk24.nl