Propdesign: mode trends & styling

Ben je altijd bezig met mode en nieuwe trends en zou je daar wel iets mee willen? Doe mee aan deze inspirerende zomercursus en ontdek wat het vak styling allemaal inhoudt.

Als stylist weet als geen ander trends te signaleren en creatieve ideeën te ontwikkelen en te verbeelden. Ideeën waarmee je anderen inspireert en een verhaal vertelt.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek Keramiek: ingekleurd porselein (Nerikomi)

Stap voor stap maak je kennis met de verrassende techniek van het werken met ingekleurde klei, een techniek die vele nieuwe mogelijkheden biedt in keramiek. Ook voor degenen die al enige ervaring hebben op dit gebied, is deze week een prima mogelijkheid om de techniek te verfijnen en eens een hele week lekker door te kunnen werken.
Maar je kan deze week ook gebruiken om met je eigen werk van de cursus keramiek door te gaan.

Meer… »

Zomercursus: Natuurlijk Verven

Ben je geïnteresseerd in natuurlijk verven en wil je hier graag meer over te weten komen en leren toe te passen op textiel? Dan is deze workshop week iets voor jou! Wist je bijvoorbeeld dat avocado schillen een prachtige oudroze kleur opleveren? En dat er meer huis-, tuin- en keukenspullen zijn die je kunt gebruiken voor verrassende kleuren?

Deze workshop week biedt een introductie op het verven met natuurlijke verfstoffen, lokale planten en afval. Je leert meer over de achtergrond van verfplanten, plantaardige kleurstoffen en hoe je een duurzaam verfbad maakt. Je maakt in de workshop staaltjes in een divers pallet aan tinten. We beitsen in deze workshop met plantaardige beitsmiddelen.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Zeefdruk, letterpress en binden

LET OP: Inschrijven gaat via GWA:
https://www.grafischwerkcentrumamsterdam.nl/5-days-of-summer

Een week aan het werk bij de twee grafische werkplaatsen van Amsterdam Oost: combineer zeefdruk (MK24) met letterpress (GWA), en leer hoe je de bladen bindt tot een boek onder begeleiding van vormgevers, drukkers én binders! Unieke week waarin de leukste technieken bij elkaar komen. Zeefdruk, letterpress en boekbinden.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Fotosafari

Op een fijne manier je fotografisch oog en cameravaardigheden ontwikkelen en de stad ontdekken!

We gaan op pad door de stadsjungle van Amsterdam en gaan fotograferen op inspirerende locaties met daaraan gekoppelde fotografieopdrachten. De voorbereiding en inspiratie voor de opdrachten, het bekijken van elkaars werk en een heerlijke lunch doen we bij MK24.

Meer… »

Zomercursus: Grenzeloos verkennen

Deze zomerweek ga je op reis in het schilderkunstig proces. En zoals de titel het al zegt, je gaat op avontuur zonder grenzen!  

Je krijgt deze week de opdracht om beelden te vermengen. Bijvoorbeeld een internetafbeelding, afbeelding uit een tijdschrift, krantenfoto en vooral in combinatie met eigen foto materiaal krijg je een verrassend resultaat. Door verschillende elementen samen te voegen creëer je een geheel nieuwe, eigen compositie. Misschien ontstaat er wel een conceptuele laag in je werk en communiceer je op je eigen unieke manier een boodschap.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Werken met eigengemaakte materialen

Oorspronkelijk werd in elk kunstenaarsatelier het materiaal waar mee gewerkt werd zelf gemaakt. Ambacht en kunst liepen naadloos in elkaar over. Tegenwoordig zijn we gewend alles te kopen en weten vaak niet meer wat de basis is van het materiaal waar we mee werken. In deze week gaan we daar weer naar op zoek. Om vervolgens met dat zelfgemaakte materiaal aan het werk te gaan.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: tradities vs schilderkunst

Heb je altijd al dieper op schilderkunst willen induiken? Dan is deze cursus absoluut iets voor jou.

Bij deze cursus onderzoeken wij aan de hand van de 3 meest geschilderde thema’s in de schilderkunst; landschap, portret of abstractie hoe tradities verweven zijn in ons kijken. Wat gebeurd er als wij deze zo genoemde ongeschreven regels gaan oprekken. Hoe eigenwijs kan je als schilder zijn ten opzichte van deze tradities?

Meer… »
Docent:
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Boek nu jouw creatieve zomertrip in eigen land

In tijden dat het niet zeker is of we de grens nog wel over komen, kunnen we wel kijken hoever onze eigen fantasie ons brengt. Laat je rondleiden door een verrassend landschap van verschillende materialen, werkmethodes en technieken van analoog tot digitaal, met creatieve opdrachten als bagage. Elke dag is je vervoersmiddel anders: de ene dag een kwast, de andere dag een fotocamera of laptop.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Zelf boekjes maken

5 verschillende boekjes in 1 week!

Houd je ook zo van boeken en wil je leren hoe je zelf op een creatieve handmatige manier boekjes kunt maken? Wil je inspiratie opdoen voor dat ene project dat al zo lang naar je ligt te lonken? Of het startsein geven voor je eigen (kinder)boek? Geef je dan op voor deze zomerweek.

In deze zomerweek gaan we spelen en experimenteren met materiaal en papiersoorten. Elke dag maken we één boekje.

Meer… »

Zomercursus: ‘Met grote stappen door de schilderkunst’

Aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis ga je zelf aan de slag. Je doet kennis op en haalt inspiratie uit werken van de grote meesters. en leert veel van hun werkwijze en hun inzichten.

Er wordt gewerkt in diverse technieken, zoals acryl-, aquarel- en olieverf, maar desgewenst kan men zich ook in één techniek bekwamen, iedereen wordt binnen de groep individueel begeleid.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Het model; tekenen en schilderen voor alle niveaus

Een hele week tekenen en schilderen met het menselijk model als uitgangspunt. We bestuderen de verhoudingen van benen, romp en hoofd. We kijken wat er gebeurt wanneer iemand gaat bewegen. Waarom lijkt een arm of been ineens korter? En hoe breng je dat in beeld?

Door het gebruik van zwart-wit tonen (licht en schaduw) leer je je model te tekenen alsof het 3-dimensionaal is. Ik laat je zien hoe je huidskleuren maakt met verf. Omdat modeltekenen vaak een beetje technisch is, sluiten we de week af met een opdracht die wat meer de inhoudelijk kant van het mens zijn benadrukt.
We werken n.a.v. afbeeldingen, onze eigen handen en gezichten en hebben 4 x een naaktmodel.

We gebruiken materiaal als: potlood, gum, houtskool en acrylverf.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: tekenen en schilderen basis

Heb je nog geen of weinig ervaring met tekenen en schilderen, maar wel zin om hiermee aan de slag te gaan? In de zomerweek Tekenen en schilderen basis maak je kennis met verschillende teken- en schildertechnieken.

We proberen met weinig middelen zoveel mogelijk uit. We maken intensief gebruik van potlood, houtskool, gum en acrylverf. Er wordt gewerkt aan vorm, lijn, vlak, dieptewerking, kleur, compositie, spanning, verhouding, perspectief etc.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Natuurvormen

Nu veel van ons deze zomer geen verre reizen gaan maken, is deze workshop toch een mogelijkheid om de natuur in te gaan!

Wat leer je in de workshop?

Het thema van deze workshop zal zijn: NATUURVORMEN
Met name de vormen van planten en micro-organismen zullen een uitgangspunt zijn. Ook de geometrische vormen in de natuur komen ter sprake.

Meer… »

Zomercursus: Drukwerk

Deze cursus wordt gegeven door twee docenten: docent Grafische technieken Guus Glass en illustratiedocent Lies Kindt. 

We maken een boekje, waarvan wij eerst gaan bedenken wat er in komt. Misschien heb je zelf iets geschreven, maar we kunnen ook naar aanleiding van een bestaande tekst werken. Daarna ontwerpen we de illustraties, en gaan deze uit linoleum snijden. Als je al ervaring hebt met linoleumsnijden is dat meegenomen, maar misschien is dit juist een goede gelegenheid om er kennis mee te maken.

Meer… »
Docent:
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: De aard van het beest(je)

Max Velthuijs is de ‘vader’ van Kikker, Dick Bruna van Nijntje, en A.A. Milne heeft Winnie the Pooh. En dit zijn maar een paar voorbeelden van illustratoren die niet alleen hun eigen dier hebben getekend, maar er ook de verhalen bij schreven.

Het leuke is, dat de meeste dieren al voorkomen in de literatuur, maar jij kunt aan je eigen beest(je) een heel eigen karakter geven (Nijntje lijkt tenslotte ook helemaal niet op Roger Rabbit of Bugs Bunny).

Meer… »
Docent:
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Pop Up!

Hoera, we kunnen weer bewegen en daar past Pop Up helemaal bij:  een mix van tekenen, schilderen, knippen, vouwen, plakken en toveren,  waarbij je van het platte papiervlak ‘overspringt’ naar een ruimtelijke vorm.

We leren een paar basisvormen van Pop Up, waar je niet alleen in deze week  je eigen fantasie op los kunt laten, maar ook mogelijkheden geven om  thuis mee verder te experimenteren.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomercursus: Kunst in onderzoek – tekenen en schilderen

Kunst stelt altijd een vraag. Wat zie je? En waarom zie je dit? Wat vertelt dit beeld je?

In deze week gaat ieder voor zichzelf op onderzoek uit. Afwisselend, met een door mij gegeven opdrachten, gericht op de beeldaspecten zoals o.a licht, vorm, kleur, ruimte perspectief en op de inhoud van een beeld. Waarom bv een man die zit, of een vrouw die ligt, of bloemen geschilderd in een kubistisch vormenspel (Leo Gestel)?

Meer… »