Keramiek, Keramisch boetseren

DINSDAG: 09:30 - 12:30

Cursuscode:K0219
Docent:Anna Hulzink
Aantal lessen:8 / blok
Prijs vanaf: € 217,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 20 / blok
Startdata:27-08-2019, 29-10-2019, 07-01-2020, 10-03-2020, 19-05-2020,

Waarom wil ik iets maken?
Wàt wil ik maken?
Hoe krijg ik mijn idee in een (klei)-vorm?
Hoe groot moet het worden?
Kan/moet het gekleurd worden?
….en hoe doe ik dat allemaal?!
Anna Hulzink begeleidt je in deze cursus bij het proces van ‘idee’ tot ‘beeld’.


Wat leer je in de cursus keramisch boetseren?

Je leert van alles tegelijk:
Het idee in je hoofd/hart vorm geven; omgaan met verschillende soorten
klei: kneden, drogen en stoken.
Alles over kleurtoepassingen: engobes, oxydes; glazuren En over keramiek in
de Kunsten: nu en in het verleden.

Is de cursus Keramisch boetseren iets voor jou?

Als je nog nooit met klei hebt gewerkt en ook als gevorderde kleier kun je deelnemen aan deze cursus.
Technische dingen bespreken we in de groep; zodra je aan je werk gaat is de begeleiding individueel.

Wat heb je voor de cursus Keramisch boetseren nodig?

Zin en en durf!
En een dummy, om je ideeën in te verzamelen: plaatjes/tekeningen EN om aantekeningen te maken: welke klei je gebruikte en welke kleuren.

Het Keramieklokaal is een goed ingerichte ruimte met professionele gereedschappen en oven. Verschillende soorten klei, pigment en glazuur zijn aanwezig en te gebruiken tijdens de cursus. Voor het gebruik van de verschillende materialen en gereedschappen tijdens de cursus vragen we een bijdrage per blok.

Cursusopbouw

De cursus Keramisch boetseren bestaat uit vijf blokken van 8 lessen, een les duurt drie uur. Elk blok is afzonderlijk te volgen of samen als een jaarcursus.

Nota Bene: Het jaar 2019/2020 bestaat blok E op de maandag, dinsdag en donderdag uit 6 lessen in plaats van 8. De prijs en de materiaalkosten van dit blok op maandag, dinsdag en donderdag is 6⁄8ste van de normale blokprijs en materiaalkosten. Dit prijsverschil wordt automatisch verrekend bij het inschrijven.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email