Cursus: Keramische reproducties

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 19:00 - 22:00

Cursuscode: K0524
Docent: Barbara dos Santos
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 255,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 20 / blok
Startdata: 04-09-2024, 06-11-2024, 15-01-2025, 19-03-2025, 21-05-2025,

Jouw unieke creaties in klei
Heb je ooit nagedacht over het ontwerpen van je eigen unieke vaas of servies? Misschien wil je nieuwe ambachten ontdekken met diverse materialen zoals gietklei, pigmenten en gipsmallen? Of voel je je in je element terwijl je met je eigen handen een kom of schaal vormgeeft? Als dit klinkt als iets dat je graag wilt ervaren, dan is deze cursus op maat gemaakt voor jou!

Betreed de boeiende wereld van keramiek en ontdek keramische reproducties met behulp van gipsmallen en gietklei. Tijdens deze cursus krijg je de kans om je eigen ontwerp tot leven te brengen door bestaande objecten te transformeren en ze te vormen tot iets compleet nieuws. Je begint met het bestuderen van vormen en het creëren van eenmalige gipsmallen. Vervolgens giet je gietklei in deze mallen en voeg je eventueel een gemarmerd effect toe. Daarna voeg je diverse vormen samen tot één geheel. Na het bakken krijg je de mogelijkheid om je werk te glazuren.

Wat leer je in de cursus Keramische reproducties?

Laat je inspireren door docent Barbara dos Santos, die je alle fijne kneepjes van het kleigieten zal bijbrengen. Je leert hoe je bestaande objecten kunt transformeren en aanpassen om je eigen ontwerp te realiseren. Als beginner krijg je de essentiële basisvaardigheden om met reproductie aan de slag te gaan. Als gevorderde deelnemer kun je jezelf uitdagen door eenmalige gipsmallen te creëren.

Gedurende deze boeiende 8 weken ga je:

  • Een diepgaande studie doen naar verschillende soorten mallen
  • Vaardigheden ontwikkelen in het maken van gipsmallen en het gietproces beheersen
  • Experimenteren met decoratie en pigmenten, en werken met engobe, majolica en glazuur

Vergeet niet om in je eerste les een potlood en een notitieboekje mee te nemen, zodat je al je inspiratie en nieuwe inzichten kunt vastleggen.

Over de cursus en de docent

Je kunt ervoor kiezen om de afzonderlijke modules te volgen, of jezelf onderdompelen in een jaar vol creativiteit. Barbara dos Santos, een ervaren keramiste, heeft haar opleiding voltooid aan de Lerarenopleiding van de Breitner Academie en heeft op verschillende locaties gewerkt als keramiekdocent.

Wat heb je nodig voor de cursus Keramische reproducties?

Enthousiasme en nieuwsgierigheid om nieuwe technieken en materialen te verkennen. Enige ervaring met klei is een pluspunt, maar geen vereiste. Laat je creativiteit de vrije loop en beleef een geweldige tijd in deze cursus!