Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

woensdag 09:30 - 12:30

Cursuscode:K0418
Docent:Anita Manshanden, Det Smeets
Aantal lessen:8 / blok
Prijs vanaf: € 210,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 15 / blok
Startdata:05-09-2018
07-11-2018
16-01-2019
20-03-2019
22-05-2019

foto 9Eén cursus, twee docenten. Anita Manshanden en Det Smeets hebben ieder een eigen stijl van lesgeven maar werken met hetzelfde uitgangspunt:leren door experiment,waarneming en reflectie. In de dynamische lessen is er altijd een opdracht die centraal staat maar blijft er ook ruimte voor eigen idee en inbreng.Van het kneden van de klei tot de magie van het glazuren, alle keramische technieken komen aan bod en maakt deze cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.


Wat leer je in de cursus Keramiek / boetseren?

In deze dynamische keramiekcursus oefenen we aan de hand van thema’s verschillende technieken om de talloze mogelijkheden van het fantastische materiaal klei te ontdekken. Het werken naar waarneming met inspirerende live modellen, een object uit plakken of rollen opbouwen, structuren en decoraties aanbrengen en tot slot het glazuren van het gebakken werk. De inspiratie komt uit de hedendaagse kunst en van elkaar. Reflecteren op het gemaakte werk en uitwisselingen van ervaringen zijn belangrijke onderdelen van deze cursus.
Het plezier van het creeren en om in een groep te werken staat centraal op de woensdagochtend.

Is de cursus Keramiek / boetseren iets voor jou?

De cursus Keramiek/boetseren is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Er is altijd een opdracht die je uitdaagt om je beeldend en technisch verder te ontwikkelen, maar er is ook ruimte voor eigen projecten

Wat heb je voor de cursus Keramiek / boetseren nodig?

Het Keramieklokaal is een goed ingerichte ruimte met professionele gereedschappen en oven. Verschillende soorten klei, pigment en glazuur zijn aanwezig en te gebruiken tijdens de cursus. Voor het gebruik van de verschillende materialen en gereedschappen tijdens de cursus vragen we een bijdrage per blok.

Cursusopbouw

De cursus Keramiek bestaat uit vier blokken van 8 lessen, een les duurt drie uur. De blokken kunnen afzonderlijk gevolgd worden of samen als jaarcursus. Afwisselend worden 8 lessen verzorgt door Anita Manshanden en 8 lessen door Det Smeets. Anita is opgeleid aan de aan de keramiekafdeling van de Rietveld akademie en Det aan de beeldhouwafdeling van de Rijksakademie voor beeldende kunst.

Keramiek / boetseren (wo)Keramiek / boetseren (wo)Keramiek / boetseren (wo)Keramiek / boetseren (wo)Keramiek / boetseren (wo)