Keramiek / boetseren (wo)

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 09:30 - 12:30

Cursuscode:K0419
Docent:Anna Hulzink, Anita Manshanden
Aantal lessen:8 / blok
Prijs vanaf: € 217,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 15 / blok
Startdata:28-08-2019, 30-10-2019, 08-01-2020, 11-03-2020, 13-05-2020,

Eén cursus, twee docenten. Anita Manshanden en Anna Hulzink hebben beide een eigen stijl van lesgeven maar werken met hetzelfde uitgangspunt: leren door experiment, waarneming en reflectie. In de dynamische lessen is er altijd een opdracht die centraal staat maar blijft er ook ruimte voor eigen idee en inbreng. Van het kneden van de klei tot de magie van het glazuren, alle keramische technieken komen aan bod en dat maakt deze cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.


Wat leer je in de cursus Keramiek / boetseren?

In deze dynamische keramiekcursus oefenen we aan de hand van thema’s verschillende technieken om de talloze mogelijkheden van het fantastische materiaal klei te ontdekken. Het werken naar waarneming met inspirerende live modellen, een object uit plakken of rollen opbouwen, structuren en decoraties aanbrengen en tot slot het glazuren van het gebakken werk. De inspiratie komt uit de hedendaagse kunst en van elkaar. Reflecteren op het gemaakte werk en uitwisselingen van ervaringen zijn belangrijke onderdelen van deze cursus.
Het plezier van het creëren en om in een groep te werken staat centraal op de woensdagochtend.

Is de cursus Keramiek / boetseren iets voor jou?

De cursus Keramiek/boetseren is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Er is altijd een opdracht die je uitdaagt om je beeldend en technisch verder te ontwikkelen, maar er is ook ruimte voor eigen projecten

Wat heb je voor de cursus Keramiek / boetseren nodig?

Het Keramieklokaal is een goed ingerichte ruimte met professionele gereedschappen en oven. Verschillende soorten klei, pigment en glazuur zijn aanwezig en te gebruiken tijdens de cursus. Voor het gebruik van de verschillende materialen en gereedschappen tijdens de cursus vragen we een bijdrage per blok.

Cursusopbouw

De cursus Keramiek bestaat uit vier blokken van 8 lessen, een les duurt drie uur. De blokken kunnen afzonderlijk gevolgd worden of samen als jaarcursus. De eerste twee blokken worden gegeven door Anita Manshanden en de volgende drie blokken door Anna Hulzink. Anita is opgeleid aan de keramiekafdeling van de Rietveld akademie en Anna aan de afdeling monumentale vormgeving van de HKU.

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email