Lesdag:
maandag

Natuurlijke inkten, Tie Dye en andere verfmethoden

Ben je geïnteresseerd in natuurlijk verven en wil je hier graag meer over te weten komen en leren toe te passen op textiel? Dan is deze online workshop reeks iets voor jou! Wist je bijvoorbeeld dat avocado schillen een prachtige oudroze kleur opleveren? En dat er meer huis-, tuin- en keukenspullen zijn die je kunt gebruiken voor verrassende kleuren?

Meer… »
Lesdag:
maandag

Schilderen; Mens en omgeving

DEZE CURSUS IS VOL, AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK
De wereld waarin we leven is een spannende inspiratiebron. Met verf, kleur en licht schilder je in 4 keer een ander aspect van onze verhouding tussen dier, mens en omgeving.

Mens en omgeving is een aloud kunsthistorisch thema. Voorbeelden uit de kunstgeschiedenis helpen jou om tot persoonlijke schilderingen te komen. Denk bijvoorbeeld aan de inspirerende Charlotte Mutsaers, de landschappen van Anton Mauve of de abstracte werken van Franz Marc.

Meer… »
Docent:
Lesdag:
maandag

Tekenen in één lijn

Al dansend op muziek of vanuit de diepste concentratie, in deze online special onderzoek je hoe je zoveel mogelijk energie, souplesse of emotie in een lijntekening kunt brengen.  Je leert keuzes maken om je lijntekeningen te vereenvoudigen tot er enkel een suggestie overblijft. Maar ook juist te denken in volume en energie die weergegeven worden in lijnen. Tekenen in één lijn is ook genieten van het moment waarop je tekent. Dat is misschien nog wel belangrijker dan een mooi resultaat.  Esther Kin helpt je bij alle facetten van het lijntekenen.

Meer… »
Lesdag:
dinsdag

Spelen met beeld

DEZE CURSUS IS VOL, INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK
In deze cursus werken we met diverse technieken en ligt de nadruk op vrijheid en experimenteren. Door middel van verschillende opdrachten word je net even op een ander been gezet. In deze intensieve cursus, krijg je korte meer schetsmatige opdrachten, maar ook opdrachten waar je langer aan doorwerkt.

Meer… »
Lesdag:
dinsdag

Leperello: tekenen in serie

In deze online special  werk je aan een serie naar aanleiding van uiteenlopende thema’s en contrasten. Buiten en binnen, dichtbij en veraf, verhalend of abstract.  De serie wordt verwerkt in een van de spannendste boekvormen een Leperello. Deze vouwwijze geeft je namelijk de keuze de beelden niet alleen na elkaar te zien maar ook naast elkaar.

Meer… »
Lesdag:
woensdag

Teken en schilder de lente!

Voor iedereen die wil beginnen met tekenen (en schilderen)! We speuren om ons heen naar de tekenen van het seizoen, kleine knoppen aan kale takken, frisse blaadjes en kleurige bloemen. Tekenen wat je ziet, maar ook wat je voelt! Een mooi begin van iets nieuws.

Meer… »
Lesdag:
donderdag

Teken je (huis)dier

Geen trouwer model dan je eigen huisdier je kent hem door en door maar om hem te tekenen is een heel ander verhaal. Heb je geen huisdier maar ben je wel gek op dieren? Gelukkig lopen er een heleboel los in Amsterdam. Die mooie zwaan die een nest maakt, de duif op je balkon. We tekenen ze allemaal! Hoe zit een dier in elkaar? Hoe beweegt hij en wat maakt hem zo karaktervol? Door goed naar het dier te kijken maar ook door de anatomie te begrijpen kom je dichter tot je onderwerp.

Meer… »
Lesdag:
donderdag

Tekenen met inkt

In deze reeks van 4 lessen werken we met pen, penseel en Oost-Indische inkt. Het fijne van deze inkt is dat het na drogen watervast is. Daar maken we gebruik van.  Er komen verschillende technieken aan bod: tekenen en arceren met een omsteekpennetje, het gebruik van een bamboe pen (of ipv een stokje of tak), gewassen inkt (verdund met water) en gebruik maken van verschillende materialen om structuren te krijgen.

Meer… »
Lesdag:
zaterdag

Zwart/wit fotografie; Weer naar buiten!

Licht en lente! Lekker op pad met je camera, en ontdek waarom je kleur niet nodig hebt met deze mooie lichte dagen. Een spannend spel tussen alles wat je ziet en wat je niet kunt zien. In deze online special leer je nog beter kijken.

Door middel van compositie, lichtgebruik en vooral ook keuzes leren maken ben je in staat jouw eigen visie in een foto te leggen. Naast verschillende cameratechnieken leer je ook de beginselen van beeldbewerking van zwart wit foto’s. Shira Koopman neemt je door middel van opdrachten mee langs de thema’s vormgeving, lichtgebruik, inhoud en zeggingskracht.

Meer… »