Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: Lekker kleien

In deze zomercursus kleien maak je kennis met de technische en beeldende mogelijkheden van het mooie materiaal klei. Klei is een oeroud basismateriaal waar al sinds mensenheugenis gebruiksvoorwerpen van worden gemaakt, maar ook religieuze en siervoorwerpen. Dat gebeurt nog steeds: sculpturen of beelden in alle denkbare vormen en maten worden over de hele wereld gemaakt door amateurs zowel als bekende kunstenaars.

Voorbeelden uit verre en oude culturen dienen als inspiratie. Maar ook modern en hedendaags design. Kleien vormt een van de oerbehoeften van de mens: lekker met je handen bezig en het verstand op nul. Het komt daarmee ook tegemoet aan de hedendaagse behoefte om mindfull bezig te zijn.

Let op: De lessen tijdens de zomerweek zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Afwerken en glazuren zal gebeuren op vrijdagochtend 20 augustus en 4 september.

Meer… »

Zomerweek: Model en diepdruk

Dit is een zomerweek voor zowel tekenaars en schilders als grafiek geïnteresseerden (beginners en gevorderden) die zich én meer willen bekwamen in het tekenen en schilderen naar het menselijk model én willen (leren) werken met  een klassieke druktechniek als het etsen en de diepdruk.

Bij deze workshop gaat iedere deelnemer in de ochtend een etsplaat voorbereiden, die dan ‘s middags bij het model tekenen of schilderen direct naar een (naakt) model kan worden ingekrast. De volgende morgen kan deze etsplaat dan worden ingezuurd, verder bewerkt en afgedrukt. Tegelijk prepareert iedereen weer een nieuwe etsplaat met een andere techniek zodat deze later bij het modeltekenen of -schilderen, opnieuw bekrast, betekend of beschilderd kan worden. Zo gaat het deze hele werkweek door, waarbij de ets/diepdruk bewerking en preparatie in het ochtenddeel steeds in het verlengde ligt van hoe en met welk materiaal er ‘s middags naar het model gewerkt wordt.

Meer… »
Docent:
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: De zomer in één lijn

Al dansend op muziek of vanuit de diepste concentratie, in deze zomerweek onderzoek je hoe je zoveel mogelijk energie, souplesse of emotie in een lijntekening kunt brengen. Je leert keuzes maken om je lijntekeningen te vereenvoudigen tot er enkel een suggestie overblijft. Maar ook juist te denken in volume en energie die weergegeven worden in lijnen. Tekenen in één lijn is ook genieten van het moment waarop je tekent. Dat is misschien nog wel belangrijker dan een mooi resultaat.  Esther Kin helpt je bij alle facetten van het lijntekenen.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: Schilderen – spiegelingen

Het leuke van een reflectie is dat er iets onverwachts gebeurd. Op een foto is dit beter te zien dan gewoon in het dagelijks leven. Een regenplas, een gracht, een winkelruit, een theepot… we lopen er meestal aan voorbij.
Door hier aandacht aan te geven zul je ontdekken dat, hoe moeilijk of ingewikkeld het onderwerp er misschien in eerste instantie ook uitziet, hoe snel je toch een bijzonder en spannend effect krijgt door je onderwerp te spiegelen.

Een vorm in een vorm, onverwachte kleuren, het doorbreken van een perspectief, de abstractie van kleuren in water, wolken in een gebouw, de gelaagdheid van verschillende afbeeldingen door elkaar heen. Er ontstaat op die manier een vervreemding met realistische onderwerpen en objecten.

Meer… »