Docent:
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: De Verleiding en Het Speelse in de beeldende kunst

Niet alleen Picasso maar ook jij kan het!

Verleiden en spelen: Picasso, Alexander Calder, Louise Bourgeois of Marlene Dumas ‘spelen’ er flink op los. Hoe oud ze ook waren toen zij hun werken maakten, de kijker verleiden en het plezier in het maken spat er gewoon van af…!
Je hoeft dus helemaal geen kind te zijn om jouw creativiteit, het plezier én de vrijheid die je kan nemen in het creëren van kunstwerken te ontdekken.

Inspirerende thema’s én kunstwerken passeren in deze week spelenderwijs de revue: het verlangen om te vliegen, zweven rollen, zwemmen, in de kunst… muziek, in de kunst…. een feestje, in de kunst… een caleidoscopische en adembenemende vloertekening, in de kunst… Het romantische verlangen weg te dromen in een oneindig landschap, in de kunst…

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: Fotosafari

Op een fijne manier je fotografisch oog en cameravaardigheden ontwikkelen en de stad ontdekken!

We gaan op pad door de stadsjungle van Amsterdam en gaan fotograferen op inspirerende locaties met daaraan gekoppelde fotografieopdrachten. De voorbereiding en inspiratie voor de opdrachten, het bekijken van elkaars werk en een heerlijke lunch doen we bij MK24.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: Zelf boekjes maken

5 verschillende boekjes in 1 week!

Houd je ook zo van boeken en wil je leren hoe je zelf op een creatieve handmatige manier boekjes kunt maken? Wil je inspiratie opdoen voor dat ene project dat al zo lang naar je ligt te lonken? Of het startsein geven voor je eigen (kinder)boek? Geef je dan op voor deze zomerweek.

In deze zomerweek gaan we spelen en experimenteren met materiaal en papiersoorten. Elke dag maken we één boekje.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: Urban sketching & drawing

Deze zomerweek is geschikt voor de beginnende tekenaar, voor een eerste kennismaking met “op locatie”-tekenen, maar ook voor de ervaren cursist die zich hierin verder kan ontwikkelen.

Vijf hele dagen op pad gaan in Amsterdam om te schetsen en te tekenen. Urban Sketching is gericht op het stadsgezicht. Leer Amsterdam kennen door jouw ogen als tekenaar, specifieke plekken in de stad vanuit verschillende perspectieven: het stadse leven, mensen in omgeving, kijken naar het wisselend licht.

Meer… »
Docent:
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: Ets en litho

‘Een week aan de drukpers!’

Deze korte cursus kan eventueel gebruikt worden als verlengstuk van de reguliere cursus Vrij atelier Ets/Litho woensdagavond.

Wil je een hele week zelfstandig etsen, lithograferen of hoogdrukken en begeleid worden door een vakdocent? Dan is deze cursus perfect voor je.

Meer… »