Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: De magie van het portret

In deze zomercursus zullen wij duiken in de wondere wereld van het maken van een portret. Bij veel cursisten is het verlangen van een gelijkend portret groot. Echter zijn er veel meer zaken van belang: compositie, kleurgebruik en keuze van de verf. We gaan uitgebreid in op de verschillende manieren die je hebt tot het maken van een portret. Moet het altijd lijken? Wanneer herkent ons brein nog een gezicht?
Door middel van andere kunstenaars zullen deze inzichten nog groter worden gemaakt. Kunstenaars die hier aanbod zullen komen zijn namen zo als Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh maar ook iemand als Frank Auberbach.

Let op: deze cursus loopt van woensdag 17 t/m zondag 21 augustus!

Meer… »

Zomerweek: Duik in een onderwaterwereld van klei!

Veel keramisten zijn geïnspireerd door de bijzondere organische vormen van de zee zoals koraal. In deze cursus ga je zelf patronen en vormen ontwerpen. 

Start met een serie tegels in een 2 dimensionaal reliëf, of ga meteen ruimtelijk aan de slag. Maak een “schilderij” van klei, een object of een schaal met een mooie print. Beginners zijn welkom en cursisten met ervaring in keramiek kunnen zelfstandig werken.

Let op: De lessen tijdens de zomerweek zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Afwerken en glazuren zal gebeuren op vrijdag 12 of 26 augustus.

Meer… »
Docent:
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: De zomer in één lijn

Al dansend op muziek of vanuit de diepste concentratie, in deze zomerweek onderzoek je hoe je zoveel mogelijk energie, souplesse of emotie in een lijntekening kunt brengen. Je leert keuzes maken om je lijntekeningen te vereenvoudigen tot er enkel een suggestie overblijft. Maar ook juist te denken in volume en energie die weergegeven worden in lijnen. Tekenen in één lijn is ook genieten van het moment waarop je tekent. Dat is misschien nog wel belangrijker dan een mooi resultaat.  Esther Kin helpt je bij alle facetten van het lijntekenen.

Meer… »
Lesdag:
ma t/m vr

Zomerweek: Tekensafari

‘Amsterdam wat ben je groen’

Deze zomerweek is geschikt voor de beginnende tekenaar, voor een eerste kennismaking op-locatie -tekenen maar ook voor de ervaren cursist die zich hierin verder kan ontwikkelen.

Ga je mee op pad met een rugzak vol tekenmaterialen, eigen koffie/thee, en een krukje? Tekenen en op reis gaan in en om Amsterdam. De Tekensafari is vooral gericht op de natuur in de stad. Je leert verscholen natuurplekken kennen door de ogen van de tekenaar, jijzelf dus. Een park, een Heemtuin, de Amstel en de grachten. We maken ook een dag een uitstapje buiten Amsterdam.

Meer… »