Lesdag:
za & zo

Zomerweekend: Mallen maken in gips

Na eerst een eenvoudige vorm gemaakt te hebben in klei, leer je om via een mal dit beeld om te zetten in gips.

Is het zomerweekend: Mallen maken met gips geschikt voor mij?

Wie wil leren om met gips te werken, en nieuwsgierig is hoe je een beeld afgiet in gips d.m.v. een mal, zal deze workshop heel interessant vinden.

Je leert hier de klassieke manier van afgieten, zodat je zondagmiddag aan het eind van de les een hol beeld in gips hebt.

Meer… »
Lesdag:
za & zo

Zomerweekend: Handen in de klei; van kom tot Hepworth

Vanaf juni a.s. is in de tuinen van het Rijksmuseum te Amsterdam een tentoonstelling te zien van het indrukwekkende werk van Barbara Hepworth.

Een mooie aanleiding om ons te laten inspireren tot het maken van keramisch werk met openingen, de kenmerkende eigenschap van het werk van Hepworth.

Zowel beginners als gevorderden kunnen, geïnspireerd door Hepworth in deze intensieve cursus ervaring opdoen of deze verfijnen, want de opening kan zich manifesteren in een eenvoudige kom als wel in een beeldende constructie.

Wij gaan aan het werk met drie soorten grove klei, wit, rood en zwart. Onze techniek is hoofdzakelijk gebaseerd op plakken, rollen en uithollen. Aan het eind stellen we ons de vraag is ons werk zo expressief dat het geen decoratie van slib behoeft of is het zo goed dat het zo’n decoratie verdient.

Meer… »
Docent:
Lesdag:
za & zo

Zomerweekend: Analoog afdrukken

Leer in één weekend de basis van het maken van een analoge afdruk in de doka.

Op zaterdag en zondag van 10.00-16.00 werk je in de doka op Durst vergroters, geschikt voor kleinbeeld en middenformaat.

Please note: This course will be bilingual Dutch/English, in case non-Dutch speakers apply.

Meer… »