Cursus stop-motion animatie

Meer informatie over de optie: 8 lessen vanaf DONDERDAG  23-05-2024

Cursuscode: M0923E
Docent: Boris de Leeuwe
Aantal lessen: 8
Lesdag: donderdag
Tijd:20:00 - 22:30
Prijs: € 375,00 incl. BTW
Periode: 23-05-2024 t/m 11-07-2024
Inschrijven kan niet meer.

De cursus stop-motion animatie is voor iedereen meer wil leren over animatiefilm. Hoe werkt beweging? Hoe breng je een karakter tot leven? Hoe vertel je een verhaal in beelden? In deze cursus leer je alle stappen die nodig zijn om tot een afgerond animatiefilmpje te komen inclusief geluidsmontage. Fantasie staat hierbij centraal. In de cursus kun je kiezen uit een rijk scala aan materialen en technieken zoals tekenfilm, kleipoppenanimatie of animaties met textiel, knipsels en foto’s. Je zult ontdekken dat je niet persé goed hoeft te kunnen tekenen om tot een interessante film te komen.

Wat leer je in de cursus stop-motion animatie?

Als eerste leer je de basisvaardigheden van stop-motion animatie. Een techniek waarbij je een serie fotootjes achter elkaar afspeelt. Dit creëert de illusie van beweging. We behandelen emoties en lichaamstaal. Vervolgens leer je hoe je jouw filmidee naar een storyboard vertaalt. Door middel van presentaties leer je snel wat wel en niet werkt; inspirerende sessies waarbij we elkaar feedback geven. Tot slot leer je hoe je met de computer geluid onder je film monteert.

Is de cursus stop-motion animatie wat voor jou?

De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in bewegend beeld. De cursus is geschikt voor beginners maar ook voor hen die al wat ervaring hebben. De docent beschikt over zeer ruime ervaring en begeleid de cursisten op elk niveau.

Wat heb je nodig voor de cursus stop-motion animatie?

MK24 heeft laptops en camera’s die je tijdens de les kunt gebruiken, maar je kunt ook je eigen laptop (met eenvoudige webcam) meenemen.
Ook leer je in de cursus hoe je thuis een eenvoudige animatieopstelling maakt.

Cursusopbouw

De cursus Animatietechnieken bestaat uit uit 8 lessen van 2 uur. In de eerste lessen komen zowel theorie, als praktische oefeningen aan bod. Daarna ga je zelf een filmpje maken waar je de rest van de cursus aan werkt. Er wordt van je verwacht dat je huiswerk maakt dat tijdens de les besproken wordt.

De animaties op deze pagina komen uit de les.