Cursus: Steal like an artist

Meer informatie over de optie: DINSDAG: 09:30 - 12:30

Cursuscode: S3723
Docent: Julius Stibbe
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 15 / blok
Startdata: 05-09-2023, 07-11-2023, 16-01-2024, 19-03-2024, 21-05-2024,

Zoals Pablo Picasso ooit al zei ‘de goede kunstenaars kopiëren, de grote stelen’.

Ontdek de wonderen wereld van de schilderkunst! Aan de basis van deze cursus staat het geïnspireerd raken door het werk van andere schilders. Door kunstenaars van alle tijden te bestuderen leer je heel veel. Welke keuzes zijn er gemaakt? Hoe bouw je een spannende compositie op? Hoe kies je de juiste kleuren? Wat voor penseelvoering is er gebruikt? Dit zijn een paar van de vele vragen die zullen worden besproken terwijl we naar het werk van andere schilders kijken en zelf aan de slag gaan.

Iedere les zal in het teken staan van een nieuwe schilder. Hoe bouwde Vincent van Gogh bijvoorbeeld zijn kleuren op? Hoe abstraheerde Karel Appel zijn schilderijen naar wilde kleurrijke schilderstreken. Of hoe maakt Wayne Thiebaud zijn taart schilderijen levens echt? Dit zijn enkele voorbeelden van schilders die voorbij kunnen komen in de cursus.

Geïnspireerd op het werk van onze collega’s schilders zullen hier de opdrachten uit voortkomen. De ene keer een wat vrijere opdracht, de andere keer een opdracht gebaseerd op een bepaalde techniek. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich graag (verder) wil verdiepen in het schilderen. Je krijgt ruimte voor een brede interpretatie van de opdrachten. Beginnend of ervaren, iedereen is welkom. Olieverf en acrylverf komen afwisselend aan bod.

Wat leer je in de cursus Stelen als een echte kunstenaar?

Door te kijken naar andere schilders leer je veel over het gebruik van bijvoorbeeld kleur en compositie. Hierdoor zal je zien dat de keuzes die je in je eigen werk maakt overtuigender worden. Dit is een ideale mogelijkheid om je schilder-grenzen te verleggen en te werken aan je beeldende ontwikkeling.

N.B. De eerste 4 lessen van blok B worden gegeven door Joseph Jessen