MK24 en Kunst, Muziek en New Media in VondelCS

Als Coordinator van de afdelingen Vormgeving, AudioVisueel en New Media bij MK24 wil ik jullie graag uitnodigen om op 2 april naar VondelCS te komen voor een inspirerende middag vol kunst, muziek en new media.

Mk24 start in september met een heel nieuw aanbod New Media. Kunst maken met behulp van nieuwe technieken. Wat dat inhoudt? Een mooi voorbeeld van wat er zoal kan ontdek je op de themadag Art Apps Inspire. Kom langs op 2 april in VondelCS en laat je inspireren! Je kunt gelijk kennis  maken met een aantal kunstenaarsdocenten die vanaf september New Media zullen geven bij het Multimedialab van MK24.

Art Apps Inspire wordt georganiseerd als onderdeel van het appril Festival Het thema van deze dag is ‘homo faber’ ofwel de mens als maker.

Voor deze dag hebben we kunstenaars, muzikanten, conceptdenkers en andere creatieven gevraagd te laten zien hoe zij apps gebruiken om het publiek uit te nodigen deel te nemen aan het creatieve proces.

Met Jeroen Hofs / Eboman, Sander Veenhof, Klasien van de Zandschulp, Microseq, Tin Men and the Telephone. In samenwerking met VondelCS & C&O

Tickets op appril.nl Gebruik de kortingscode rr67tw voor 10,- korting op deelname!

Ik hoop jullie te zien!

Frederique Stutvoet (MK24 & Multimedialab)

Programma:

14.00 Art Parc
Exclusieve rondleidingen door Art Parc met de kunstenaars
– Cyborgdating door Sander Veenhof en Rosa Frabsnab
– Vondel Lekt door Klasien van de Zandschulp en Merel Willemsen
– Soundwalk door Tin Men and the Telephone (techniek HearUsHere)
– False awakenings door Pandelis Diamantides
(Bring your own mobile and headset)

15.30 Talks
– De mens als maker Jeroen Hofs (Eboman)
Jeroen Hofs aka Eboman is in zijn werk op zoek hoe een user ook creator kan worden. Daarvoor ontwikkelt hij samen met het team van EboStudio innovatieve audio en video technologie die voor verschillende gebruikersgroepen interessant zijn. Geen wonder dat ook reclamemakers zijn werk graag gebruiken om hun doelgroepen te bereiken. Tijdens Appril Inspire demonstreert hij een aantal interactieve video apps en doet een korte performance met EboStudio’s ‘Augemented Stage’ technologie.

– Art Tech and the Future Sander Veenhof
Augmented reality kunstenaar Sander Veenhof werkt al jaren aan projecten waarin de fysieke en de virtuele ruimte elkaar aanvullen én een wisselwerking aan gaan met lokaal aanwezige data en de lokaal aanwezige mens. Door over techniek na te denken voorbij de standaard mogelijkheden en door oog te hebben voor de sociale en maatschappelijke impact, biedt Veenhof een hands-on inkijkje in een een beta versie van de wereld die ons te wachten staat. Ervaar het zelf door tijdens appril met een VR-bril op je hoofd op Cyborg Date te gaan in het Vondelpark.

– The making of ‘False awakenings Pandelis diamantides (Microseq)
Kunstenaar Pandelis Diamantides maakt electronische muziek. Hij combineert electro-akoestische composities, sound design en popmuziek. Daarbij gebruikt hij een complex netwerk van algoritmes en processoren om geluid te manipuleren en te ontleden. Zijn werk wordt beschreven als ‘spitsuur in een elektriciteitskabel’ en is te horen op plekken als TodaysArt Festival, Bozar Museum, Venetië Biennale en tijdens uitzendingen als ‘Late Junction’ op BBC Radio 3.
Zijn nieuwe album ‘False Awakenings’ komt uit in het voorjaar van 2015. Tijdens de inspire dag van appril presenteert Pandelis The making of van dit nieuwe album. Daarnaast zijn Visuals en soundbites van het album te zien en te horen in de AR Expositie Art Parc in het Vondelpark.

16.30 Q&A Tijdens een korte Q&A gaat Petra Befort van Cultuur en Ondernemen op zoek naar praktijkvoorbeelden van commercieel inzetbare kunst.

16.45 Pauze 

17.00 Tin men and the telephone
Tin men and the telephone is een jazz trio dat via hun app het publiek een belangrijke rol geeft in hun performance. TMT heeft onlangs hun app helemaal vernieuwd en het appril publiek krijgt de eer om deze nieuwe app als eerste te proberen! Een swingend en interactief optreden van drie virtuozen die begrijpen dat je de beste muziek met elkaar maakt.

18.00 Netwerk borrel.
Kunstenaars zijn allang niet meer die eenzame gasten op een zolderkamer, kunstenaars van nu kunnen kunst vertalen naar een commercieel inzetbaar medium en denken altijd out of the box, netwerken dus!

www.appril.nl/

Curator
Frederique Stutvoet (Fula Creative Studio)

Partners:
Vondel CS,
Cultuur en Ondernemen