Opleiding beeldende kunst

MK24 heeft een opleiding beeldende kunst voor iedereen die graag wil verdiepen en ontwikkelen naar een professioneel niveau. Eens in de twee weken op zaterdag krijg je les in de ateliers van MK24. Je werkt zowel op het platte vlak als ruimtelijk en de lessen blijven niet beperkt tot een discipline.

beeldXtra2MKXtra De opleiding beeldende kunst van MK24
Een team van kunstenaars docenten met elk hun eigen expertise leren je je creativiteit te onderzoeken en je interesse te ontwikkelen. De opdrachten beginnen vanuit de waarneming en resulteren met een eigen verwerking.

Doel is in drie jaar inzicht en ervaring in jouw kunst zowel praktisch als inhoudelijk breed en grondig te ontwikkelen en (de bronnen van) je creativiteit te BeeldXtra1onderzoeken en uit te bouwen. Daarnaast wordt gekeken naar de ontwikkelingen van de hedendaagse kunst en de betekenis die dat voor jouw werk kan hebben. Bovendien is er aandacht voor je positie binnen de (amateur)kunst met het waar en hoe je die kunt versterken door presentaties en netwerken.

De opleiding beeldende kunst MKXtra bestaat uit drie deeltijd jaren die ook los van elkaar te volgen zijn.

Wil je meer weten over MKXtra kijk dan bij de beeldXtra4afdeling. Wil je persoonlijk advies over deelname? Neem vooral contact op met Wilma Caris, de coördinator van MKXtra.

Foto’s zijn gemaakt tijdens de presentatie op 18 juni 2016. Voor informatie over het getoonde werk kun je contact opnemen met Wilma Caris.