Spoedcursus Algemene Creatieve Ontwikkeling

Kinderen en volwassenen hebben een natuurlijke bron van creativiteit in zich, maar hoe houd je deze deur open? Hoe reageer je eigenlijk goed op een (kras)tekening? Hoe kan je als volwassene weer ‘zo spontaan als een kind’ tekenen en schilderen en leren omgaan met het kritisch stemmetje in je hoofd?
Kinderen en volwassenen verschillen niet zo zeer in hun creatief vermogen en kunnen veel van elkaar leren.

In twee cursusdagen wordt een duidelijke visie op creativiteit met een kleine “c” onderbouwd en traditionele opvattingen ter discussie gebracht, o.a. aan de hand van een beamer-presentatie met foto’s en films. De deelnemers gaan zelf aan de slag met diverse eenvoudige én tevens uitdagende materialen, die ook voor kinderen tot de verbeelding spreken. Bij de training wordt uitgegaan van de zogenaamde doodle-principes en wordt tekenen en schilderen (weer) als vrij spel ervaren door ruimte te geven aan het ‘slimme onderbewuste’. Zoals Paul Klee zei; ‘Tekenen is een lijn uit wandelen nemen.’ Het gaat niet om prestatie, maar om het beleven, zelf ontdekken, eigen beelden maken en flow.

De cursus is voor iedereen geschikt, zoals mensen die graag iets creatiefs willen doen, maar er niet aan toe komen. Juist ook mensen, die denken zelf niet creatief te zijn, zijn van harte welkom. Voor mensen met een artistieke achtergrond biedt de workshop een vertaling voor het vrij werken met kinderen en volwassenen. Met verrassende inzichten en veel praktische nieuwe ideeën. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van Atelier in een koffer.

Data: weekend 8 & 9 nov. 2014 van 9.30-17 uur
Maximaal 16 deelnemers
Kosten: 225 euro pp incl. materiaal, hand-out en lekkere lunch.
Begeleiding door cultuurpedagoge Sabine Plamper & beeldend kunstenaar Titia Sprey
Meer informatie: www.atelierineenkoffer.nl
Aanmelding: titia@atelierineenkoffer.nl, tel. 06-477 90 802