Vier met ons 40 jaar kunst aan de Mauritskade!

Zondag 9 april
Deuren open 15.00
Start programma 15.30

Je bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke dag op 9 april. Er is een heel bijzondere expositie, een documentaire, sprekers en mooie muziek.

Op zondag 9 april is het precies veertig jaar geleden dat de Werkschuit (nu MK24) voet aan wal zette en de deuren van de Mauritskade feestelijk geopend werden. Sindsdien kwamen er meer dan  100.000 Amsterdammers om creatieve cursussen en opleidingen te volgen. Zo ook een speciale gast die we graag aan aan je voorstellen.

Frank Tromp de Haas (1930) volgde in die tijd ook lessen bij de Werkschuit. Frank wist al vroeg dat hij kunstschilder wilde worden, maar maar koos op aanraden van zijn ouders toch voor een studie bouwkunde. Zijn interesse voor kunst bleef en toen hij op een gunstig moment in zijn leven meer tijd kreeg schreef hij zich in bij de Werkschuit. Hij volgde in de loop der jaren alle opleidingen die de Werkschuit bood; natuur- en modeltekenen, etsen, zeefdrukken, boetseren en het afgieten van portret & torso in gips.

Het werk van Frank is goed gearchiveerd en geeft een prachtig voorbeeld van een leven lang leren van kunst. Lisanne Sloots (docent MK24) is als curator aan de slag gegaan met het werk van Frank en geeft het werk een speciale plek in de overzichtsexpositie die vanaf 9 juni te zien zal zijn. Het verhaal van Frank inspireerde ons om met meer oud cursisten in contact te komen. Het Jubileum 40 jaar kunst aan de Mauritskade is daardoor nog specialer geworden.

We blikken natuurlijk niet alleen terug maar heffen ook graag samen met jou het glas op de toekomst van kunsteducatie. We zouden het fantastisch vinden om met zoveel mogelijk cursisten, docenten, medewerkers en vrienden van toen én nu het glas te kunnen heffen!