Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Fotografie

van kijken naar zien, van zien naar vastleggen.De fotografie heeft door de komst van de digitale beeldvorming een grote verandering ondergaan. Alles gaat gemakkelijker en sneller, maar het wezen van de fotografie is nog altijd het schrijven met licht en het vastleggen van een moment.
Onze cursussen gaan over de vraag hoe een foto zeggingskracht krijgt en hoe je de techniek van de camera en de computer als gereedschap kunt inzetten om het gewenste resultaat te krijgen. Hoe is de samenhang tussen onderwerpkeuze en verhaal en in hoeverre weerspiegelt een foto de werkelijkheid.

op donderdag

On 21, mrt 2017 | In | Door

Fotoverhaal/-essay

Een korte fotografiecursus waarbij je begint met de inhoud. Fotografen maken vaak boeken of slideshows om een verhaal te vertellen. Dat kan op een documentaire manier maar ook op een beeldende of poëtische manier. We putten inspiratie uit het werk van fotografen als Ed van der Elsken, Ata Kando, Johan van der Keuken , Martijn van de Griendt, Hannes Wallrafen en Duane Michals. In de les werken we aan een gezamenlijk thema, en daarnaast aan een eigen. Je maakt een synopsis naar aanleiding van een zelf gekozen thema. Tenslotte maak je er een mooi product van in de vorm van een slideshow. Meer… >

op maandag, donderdag

On 28, nov 2014 | In | Door en

Fotografie Basiscursus

fotografie160Voor wie nog geen ervaring heeft en beter bekend wil raken met de wereld van de digitale fotografie, is de cursus Digitale Fotografie Basis een goed startpunt. Door middel van opdrachten, foto’s bekijken en bespreken gaan we proberen het beeld dat je in je hoofd hebt, te realiseren. Wat onderscheidt een foto die werkt van een foto die niet werkt? Techniek wordt uitgebreid behandeld tijdens de lessen maar het gaat vooral om het denken over de inhoud van de foto.

Meer… >

op maandag

On 28, nov 2014 | In | Door

Leren Fotograferen; Weg met de handleiding

franDeze cursus heeft als opzet de beginnende fotograaf de basisbegrippen van de fotografie te leren gebruiken.Handleidingen genoeg, maar een gesprek met ze aangaan kan nog niet. Laat staan samen tot een oordeel te komen.
Meer… >

op donderdag

On 24, nov 2014 | In | Door

Fotografie vervolg

ballen_bewde taal van het beeld

Licht is voor een fotograaf als woorden zijn voor een schrijver. Een foto is licht vertaald in vorm en kleur.

Een foto laat iets zien van een onderwerp en vertolkt een visie van de maker. Wat fotografeer je, en hoe? Wat maakt een foto tot een sprekend beeld? Hoe bepaal je je keuze? Welke rol spelen onderwerp techniek en vormgeving daarin? Meer… >

op woensdag

On 21, nov 2014 | In | Door

Cursus analoge fotografie

Cursus Analoge Fotografie (zwart/wit) ‘Durf te kijken’
Een cursus voor fotografen die (ook) analoog wensen te werken. Er wordt in onze donkere kamer gewerkt op Durst vergroters met op optiek, geschikt voor kleinbeeld- en middenformaat.
Meer… >