Keramiek en de kunst van reproductie

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 19:30 - 22:30

Cursuscode: K0922
Docent: Barbara dos Santos
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 235,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 15 / blok
Startdata: 31-08-2022, 02-11-2022, 11-01-2023, 15-03-2023, 17-05-2023,

Heb je er ooit over nagedacht om je eigen vaas of servies te kunnen ontwerpen? Lijkt het je leuk om nieuwe technieken te leren met verschillende materialen zoals gietklei en gips? Of bouw je liever met je handen een kom of schaal? Dan is deze cursus iets voor jou!

Gebruik de kunst van het reproduceren met gips en gietklei om tot een eigen ontwerp te komen. Tijdens de les maak je je eigen vorm door met gips een mal te maken van bestaande objecten. Na het drogen ga je de mallen ingieten met gietklei en kan je de gietvormen tot één nieuwe vorm samenvoegen. Het werk kan worden geglazuurd na het stoken.

Wat je leert in de cursus Keramiek en de kunst van reproductie

Docent Barbara dos Santos leert je de ins en outs van het gieten met klei. Je maakt je eigen ontwerp door objecten te combineren en aan te passen. Voor de beginners bieden we basistechnieken om te kunnen reproduceren. Gevorderden kunnen met hun eigen één- of tweedelige gipsmal aan de slag gaan.

In deze 8 weken leer je:

  • Gipsen mallen maken en het gietproces
  • Vormstudie en keramische technieken
  • Decoreren of schilderen met engobe en glazuur

Over de cursus en de docent

De blokken kunnen afzonderlijk gevolgd worden of samen als jaarcursus. Barbara heeft haar opleidingen gevolgd aan de Lerarenopleiding aan de Breitner Academie en werkt al op verschillende plekken als keramiek docent.

Wat heb je nodig voor de cursus?

Enthousiasme, leergierigheid om met nieuwe technieken en materialen aan de slag te gaan. En een beetje ervaring met de medium klei.