Zomerweekend: Post graffiti

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  17-08-2024

Cursuscode: Z2323V
Docent: Nathanael Cardenas
Aantal lessen: 2
Lesdag: za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 200,00 incl. BTW
Periode: 17-08-2024 t/m 18-08-2024

Street art op papier en paneel

In dit zomerweekend laten we ons inspireren door hedendaagse straat-kunstenaars en een bezoek aan het STRAAT museum in Amsterdam Noord. Ons uitgangspunt is: Post Graffiti. Veelal abstracte kunst geïnspireerd op street art.
Sreetart, ontstaan in de jaren ’70, is een kunstvorm gerelateerd aan graffiti, maar daar waar het bij graffiti meestal gaat om naamtags is bij streetart de afbeelding en de (politieke) boodschap het uitgangspunt. De straat als tentoonstellingsruimte.

We kijken naar het werk van kunstenaars als Zedz en Arnaud Liard. Zedz maakt gebruik van abstract geometrische vormen in combinatie met typografie/letters. Bij deze kunstenaar zie je nog veel invloeden van graffiti. Arnaud Liard werkt meer abstract figuratief. Zijn gebruik van kleur is kenmerkend.

Met post graffiti/street art valt er heel wat te ontdekken en experimenteren. We verdiepen ons in het gebruik van geometrische vormen in combinatie met letters. Naast geometrische vormen heb je de keuze om figuratief te werk te gaan of te werken met een combinatie van geometrische en illustratieve elementen. We experimenteren met verschillende kleurcombinaties en we denken na over dat wat we willen verbeelden, het concept achter de vorm. Ook meer klassieke beeldelementen als licht/donker en compositie komen aan bod.

Tijdens deze cursus wordt er gewerkt met acrylverf, tape, (eventueel stiften) en spuitbussen op waterbasis. We werken op papier en doek of houten panelen.

Prijzen zijn inclusief vegetarische lunch, materialen en modellen, exclusief museumbezoek.