Zomerweek: Maak je eigen gevelsteen

Meer informatie over de optie: 5 lessen vanaf MA T/M VR  19-08-2024

Cursuscode: Z1323V
Docent: Mattis Nicklas
Aantal lessen: 5
Lesdag: ma t/m vr
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 365,00 incl. BTW
Periode: 19-08-2024 t/m 23-08-2024

In deze cursus duiken we diep in de wereld van de gevelstenen in Amsterdam. Daarom beginnen we de week met een rondleiding door Amsterdam, waarbij we verschillende gevelstenen bekijken en hun ontwerp en betekenis bespreken.

Na deze inspirerende start is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Je begint met het ontwerpen van een steen die bij jou of je familie past. Gevelstenen hoeven niet per se aan een gevel te worden bevestigd. Ze doen het ook goed in de keuken (gevelsteen met potten en pannen) of in de woonkamer (gevelsteen met boeken). Je ontwerp zal je vervolgens met houtskool op je steen overbrengen. Dan begeleid ik je stap voor stap bij het uithouwen van je steen. Dit gebeurt met behulp van traditionele steenhouwtechnieken en gereedschappen, zoals die worden gebruikt in de Dombauhütten in Duitsland.

Naast de lunch is er nog een welverdiende pauze, waarin we onder het genot van een kopje thee en een paar koekjes bekende en minder bekende beeldhouwers bespreken en hun werk analyseren.

Aan het einde van de week ga je naar huis met een zelfgehakte unieke gevelsteen waarop je trots kunt zijn en die je aan je vrienden kunt laten zien.

Ik kijk ernaar uit om je te begeleiden tijdens deze weeklange reis als steenhouwer en ik ben erg benieuwd naar de geweldige gevelstenen die in deze tijd zullen ontstaan.

Prijzen zijn inclusief vegetarische lunch, materialen en modellen.