Zomerweekend: Handen in de klei

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  24-08-2024

Cursuscode: Z1923V
Docent: Daniel Levi
Aantal lessen: 2
Lesdag: za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 200,00 incl. BTW
Periode: 24-08-2024 t/m 25-08-2024

In dit zomerweekend komen diverse technieken aan bod, waaronder het bouwen met rollen en plakken en het gebruik van drukmallen. Cursisten kunnen zelf met ideeën komen en die onder begeleiding van Daniel Levi uitwerken. De deelnemers kunnen fotomateriaal meenemen om hun plannen te illustreren.

In deze intensieve dagen creëert de deelnemer een werk, dat als het af is en gedroogd, gedecoreerd kan worden met engobe (slib met pigment).

Na afloop van het weekend plaatst de docent het werk in de oven voor de biscuit-stook. Daaropvolgend wordt een afspraak gemaakt met de cursist voor de afwerking (decoratie, glazuur) van het werk, waarna het werk nogmaals de oven in gaat.
Tenslotte maak de docent een afspraak met de cursist om het werk te komen ophalen, waarbij indien gewenst het traject kort geëvalueerd kan worden.

Wie meer tijd nodig heeft om zijn/haar werk te voltooien of wie zijn/haar handen nog dieper in de klei wil steken, kan overwegen zich verder te bekwamen in de reguliere cursussen die Levi geeft op maandagavond gedurende het seizoen, zolang daar plaats is.

Prijzen zijn inclusief vegetarische lunch, materialen en modellen.