Vanaf volgende week bij MK24!

Laatste plekken voor de cursussen in september!

Het nieuwe cursusseizoen gaat volgende week van start. Heb je nog zin om mee te doen? Dat kan bij sommige cursussen zijn nog de laatste plaatsen beschikbaar! Kijk hieronder of er iets voor je bij zit:

Basistekenen en schilderen (woensdagavond),
Heb je nog geen ervaring met tekenen of schilderen maar heb je zin om aan de slag te gaan met deze vorm van beeldende kunst? In de cursus Tekenen en Schilderen Basis maak je kennis met verschillende tekentechnieken en materialen als houtskool, contékrijt, kleurkrijt, potloden, rietpen en nog veel meer. Ook is er aandacht voor schildertechnieken die pasen bij inkten, aquarel-, gouache-,acryl- en olieverf.

The Artists Way (donderdagavond)
Heb je altijd al willen schilderen? Een beeld willen maken? Een kinderboek willen schrijven? Of deed je dit al, maar lukt het niet goed om je ertoe te zetten? Tijdens de cursus krijg je energie en inspiratie en zet je concrete stappen.

Beeldhouwen in hout (donderdagavond)
De keuze voor het materiaal hout is behalve het kiezen voor een mooi, warm materiaal met zijn specifieke eigenschappen, de keuze voor een manier van werken. Het weghalen door middel van snijden of hakken van hout om zo de uiteindelijke vorm te vinden. Het materiaal is dan het middel om een idee of gevoel om te zetten in een ‘beeld’ taal.

Leren fotograferen (weg met de handleiding!)(Maandagavond)
Een basiscursus waar niet alleen de techniek maar vooral de inhoud aan bod komt. Waar moet je op letten bij het maken van een portret? Wat verlang je van een model? Hoe werk je het best op straat? Wat is belangrijk bij het fotograferen van een landschap? Natuurlijk worden sluiter, diafragma, iso waarden, belichting, witbalans en de verschillende lenstypen behandeld. Maar het gebruik van compositieregels of het belang van de juiste info in voor- en achtergrond komen ook aan de orde.