Schilderen: acrylverf

Meer informatie over de optie: VRIJDAG: 19:30 - 22:30

Cursuscode: S3520
Docent: Jan van Boeckel
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 217,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 20 / blok
Startdata: 28-08-2020, 30-10-2020, 08-01-2021, 12-03-2021, 14-05-2021,
Inschrijven kan niet meer.

In deze schildercursus werken we met de verrassende mogelijkheden van acrylverf. Als je hiermee schildert kun je vaak nog alle kanten op; zodra de verf gedroogd is kun je er weer snel andere kleuren overheen schilderen. Daarbij heeft de onderliggende kleur vaak een interessante impact op de beleving van de nieuw aangebrachte laag kleur.

Hoe wordt bijvoorbeeld een landschap met dreigende lucht boven een koolzaadveld, als je het eerst opzet – niet in de “echte”, maar juist in de complementaire kleuren: paars voor de gele bloemen en oranje voor de zware donderblauwe onweerswolken? En wat gebeurt er met die kleuren als je vervolgens de bloemen op het violette veld in geel schildert en toetsen blauw op de oranje plukken lucht aanbrengt? Hoe gaan de verschillende kleuren een relatie met elkaar aan?

Speciale aandacht wijden we aan het schilderen van ‘landscapes of the mind’: welke poëtische en imaginatieve beelden van landschappen komen tevoorschijn en als we diep graven in onze herinneringen en verbeelding, en hoe geven we daar uitdrukking aan?

Wat leer je in de cursus Schilderen: Acrylverf?

Je leert hoe je als schilder dynamisch uit de voeten kunt met acrylverf, en dan vooral wat je allemaal kunt doen met het over elkaar heen schilderen van verschillende kleuren. Het schilderen van landschap en natuur staan centraal. Aan de hand van werken van schilders als Claude Monet, Paul Cézanne, Henri le Sidaner en Tom Thomson, en Nederlandse schilders als Vincent van Gogh, Leo Gestel en Frank Dekkers gaan we dieper in op de werking van kleurcontrasten, licht, textuur, tonaliteit en compositie – juist wanneer je schildert in het vrije veld. Hoe breng je bijvoorbeeld gelaagdheid en diepte in een landschap aan? Regelmatig werken we ook met houtskool en Siberisch krijt.

Is de cursus Schilderen: Acrylverf iets voor mij?

Deze cursus is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde cursisten.

Wat heb je nodig voor de cursus Schilderen: Acrylverf?

In deze cursus werk je aan de tafels of schildersezels die aanwezig zijn in het lokaal van MK24. Alle materialen behalve de drager zijn in de cursusprijs inbegrepen. Papier en karton kun je in de les tegen inkoopprijs aanschaffen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email