Schildersatelier

Meer informatie over de optie: WOENSDAG: 19:00 - 22:00

Cursuscode: S2024
Docent: Julius Stibbe
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 255,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 24 / blok
Startdata: 04-09-2024, 06-11-2024, 15-01-2025, 19-03-2025, 21-05-2025,

Welkom in het Schildersatelier, waar jouw persoonlijke ontwikkeling als schilder centraal staat. 

Deze cursus is flexibel van opzet en biedt studenten de vrijheid om hun eigen focus en doelen te bepalen. De wensen van de cursist zijn de basis voor deze schildercursus. Wat wil je verbeteren in je manier van schilderen? Je kleurgebruik? Je gevoel voor compositie? Of wellicht heb je een heel ander beeldend vraagstuk. Alles is bespreekbaar met je docent.

We starten met vrije opdrachten, waarna je als cursist je eigen beeldende route kan kiezen. Samen met de docent onderzoek je je sterke en minder sterke vaardigheden. Tijdens dit proces verzin je gezamenlijk nieuwe opdrachten om je kwaliteiten te verbeteren en te verdiepen. De docent biedt daarbij individuele begeleiding en feedback op maat, zodat jij de optimale begeleiding krijgt om jouw persoonlijke ontwikkeling te bevorderen.

Schrijf je vandaag nog in voor het Schildersatelier en ontdek wat jouw eigen handschrift is. Deze cursus schept de mogelijkheid om doormiddel van persoonlijke begeleiding je eigen artistieke pad te bewandelen en jouw creatieve potentieel te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om jou te begeleiden op deze zoektocht!

Wat kun je verwachten van de cursus Schildersatelier?

In het Schildersatelier krijg je de ruimte om te experimenteren met verschillende technieken en materialen. We moedigen jou aan om risico’s te nemen, buiten je comfortzone te treden en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Of je nu met olieverf of acrylverf wilt werken, allebei is mogelijk.

Tijdens de cursus worden er groepsbesprekingen gehouden, waarbij je jouw werk kunt delen en feedback kunt ontvangen van medestudenten en de docent. Dit zorgt voor een inspirerende omgeving waarin je van elkaar kunt leren en elkaar kunt motiveren om het beste uit jezelf te halen.

Is de cursus Schildersatelier iets voor mij?

Iedereen gaat op zijn eigen niveau aan de slag en krijgt individuele begeleiding. Daardoor is de cursus Schildersatelier zowel geschikt voor beginnende cursisten als voor gevorderde cursisten.

Wat heb je nodig voor de cursus Schildersatelier?

In deze cursus werk je aan een tafel of aan een schildersezel afhankelijk van de techniek waar je mee bezig bent. De tafels en ezels zijn aanwezig op MK24. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het gebruik van materiaal.

Cursusopbouw

De cursus Schildersatelier bestaat uit vijf blokken van acht lessen. Een les duurt drie uur. De blokken zijn afzonderlijk te volgen of samen als jaarcursus.