Tekenen en schilderen voor alle niveaus

Meer informatie over de optie: DONDERDAG: 13:00 - 16:00

Cursuscode:S2221
Docent:Lisanne Sloots
Aantal lessen:8 / blok
Prijs vanaf: € 217,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 20 / blok
Startdata:02-09-2021, 04-11-2021, 13-01-2022, 17-03-2022, 19-05-2022,

De cursus Tekenen en schilderen voor alle niveaus wordt gegeven door ervaren kunstenaars. Zij geven maatwerk. Als kunstenaar delen ze hun kennis, ervaring en passie met je. In de eerste les vindt een inventarisatie plaats: hoeveel ervaring heb je, en belangrijker: wat zijn je beeldende of inhoudelijk vragen ten aanzien van tekenen en schilderen. Samen worden de opdrachten, stijl en materialen bepaalt.

De niveaus lopen door elkaar. Ben je starter, her-starter, vervolger of gevorderd: je bent welkom! Leer de stokpaardjes van deze kunstenaars kennen in deze zeer gestructureerde cursus!

Please note: This class is taught in Dutch, but the instructor will translate into English if it’s requested.

In elke les wordt gekeken naar voorbeelden uit de kunstgeschiedenis, zodat we daarvan kunnen leren en begrip krijgen voor veranderingen in de loop van de tijd.

Begrippen die aan bod komen zijn o.a. compositie, spanning in lijn en vorm, tooncontrast en kleurgebruik. Daardoor ga je beter leren kijken en meer zien. Door uiteenlopende opdrachten en het kijken naar elkaars resultaten ontwikkel je een visie op je eigen en andermans werk. Iedereen wordt individueel begeleid waardoor er ruimte wordt gegeven aan je eigen ontwikkeling.

Heb je advies nodig of heb je voorkeur voor een bepaalde dag of docent, neem dan contact op met de cursistenadministratie. In sommige gevallen is het mogelijk een extra groep te starten.

Wat leer je in de cursus Tekenen en schilderen voor alle niveaus?

Met een breed scala aan materialen en technieken wordt gewerkt aan vorm, lijn, vlak, dieptewerking, kleur, compositie, spanning etc. De cursus is zeer gestructureerd met veel afwisseling in onderwerpen en aanpak: stillevens, modellen, interieurs, figuratief, abstract, binnen en buiten. Experimenteel of exact. Vaak aan de hand van werk van beroepskunstenaars. Bewustwording, beter kijken, meer zien. Veel leren van de docent, van elkaar en vooral ook plezier hebben.

Is de cursus Tekenen en schilderen voor alle niveaus wat voor jou?

De cursus Tekenen en schilderen voor alle niveaus is voor iedereen die graag aan de slag gaat op papier. Ervaring op het gebied van tekenen of tekenenvaardigheid is niet nodig, maar mag wel.

Wat heb je nodig voor de cursus Tekenen en schilderen voor alle niveaus?

In deze cursus werk je aan een tafel of schildersezel afhankelijk van de techniek die in een les behandeld wordt. De tafels en ezels zijn aanwezig in het tekenlokaal van MK24. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het gebruik van krijt, verf en gereedschap. Al het materiaal is aanwezig. Papier en karton kun je in de les tegen inkoopprijs aanschaffen.

Cursusopbouw

De cursus Tekenen en Schilderen Basis bestaat uit 5 blokken van 8 lessen. De blokken zijn afzonderlijk te volgen of als jaarcursus te volgen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email