Tekenen en schilderen voor gevorderden

Meer informatie over de optie: VRIJDAG: 09:30 - 12:30

Cursuscode:S2821
Docent:Lisanne Sloots
Aantal lessen:8 / blok
Prijs vanaf: € 217,00 incl. BTW
Materiaalkosten:€ 20 / blok
Startdata:03-09-2021, 05-11-2021, 14-01-2022, 18-03-2022, 20-05-2022,

De cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden is voor diegene die een basiscursus hebben gedaan en begrip hebben van de diverse materialen en beeldelementen. In de vervolgcursus wordt een verdieping gegeven  in de diverse materialen, maar komen ook opnieuw de beeldende begrippen aan bod, zoals tooncontrast en kleurgebruik. Samen met de cursisten bepalen we aan de hand van individuele vragen die er leven hoe het programma er uit gaat zien. Er wordt elke les gekeken naar voorbeelden uit de kunstgeschiedenis, zodat we daarvan kunnen leren en begrip krijgen voor veranderingen in de loop van de tijd. Iedereen wordt individueel begeleidt, waardoor er ruimte wordt gegeven aan je eigen ontwikkeling.

Wat leer je in de cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden?

Tijdens de eerste les zal een inventarisatie plaatsvinden door inhoudelijke of technische vragen.  Daarop zullen een aantal kunsthistorische en technische inleidingen collectief plaatsvinden met veel aandacht voor het individuele werk.
 Door het bekijken van ieders individuele werk en het kijken naar werken uit de kunstgeschiedenis gaat het leerproces in zo’n groep veel sneller. Je eigen inbreng is dus van groot belang!

Is de cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden wat voor jou?

De cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden is voor iedereen die al enige ervaring heeft met tekenen en schilderen of bijvoorbeeld een basis cursus heeft gevolgd op het het gebied van tekenen en schilderen.

Wat heb je voor de cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden nodig?

In deze cursus werk je aan een tafel of schildersezel afhankelijk van de techniek die in een les behandelt wordt. De tafels en ezels zijn aanwezig in het tekenlokaal van MK24. Alle materialen en gereedschappen zijn aanwezig bij MK24. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het gebruik van materialen en gereedschappen. Papier en karton kun je in de les tegen inkoopprijs aanschaffen.

Cursusopbouw

De cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden bestaat uit vijf blokken van acht lessen. Een les duurt drie uur. De blokken zijn afzonderlijk te volgen of samen als jaarcursus.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email