Tekenen en schilderen voor gevorderden

Meer informatie over de optie: VRIJDAG: 09:30 - 12:30

Cursuscode: S3224
Docent: Lisanne Sloots
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 255,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 24 / blok
Startdata: 06-09-2024, 08-11-2024, 17-01-2025, 21-03-2025, 30-05-2025,

De cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden is voor diegene die al een aantal jaren cursussen hebben gedaan, of zelfstandig zich hebben ontwikkeld en begrip hebben van de diverse teken- /schildermaterialen en de beeldelementen. In de vervolgcursus gaan we uit van jouw niveau van dit moment om er een verdieping aan te geven. Ik inventariseer de individuele vragen die er zijn ten aanzien van je werk, om van daaruit het programma voor dat blok te maken. Elke les wordt er gekeken naar voorbeelden uit de kunstgeschiedenis, zodat we daarvan kunnen leren en begrip krijgen voor veranderingen in de loop van de tijd. Door in een groep te werken leer je veel van elkaars werkwijze. Daarnaast wordt iedereen individueel begeleidt, waardoor er veel ruimte is voor je eigen ontwikkeling.

Wat leer je in de cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden?

Tijdens de eerste les zal een inventarisatie plaatsvinden door inhoudelijke of technische vragen.  Daarop zullen een aantal kunsthistorische en technische inleidingen collectief plaatsvinden met veel aandacht voor het individuele werk.
 Door het bekijken van ieders individuele werk en het kijken naar werken uit de kunstgeschiedenis gaat het leerproces in zo’n groep veel sneller. Je eigen inbreng is dus van groot belang!

Is de cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden wat voor jou?

De cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden is voor iedereen die al een aantal jaren ervaring heeft met tekenen en schilderen.

Wat heb je voor de cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden nodig?

In deze cursus werk je aan een tafel of schildersezel afhankelijk van de techniek die in een les behandelt wordt. De tafels en ezels zijn aanwezig in het tekenlokaal van MK24. Alle materialen en gereedschappen zijn aanwezig bij MK24. Voor deze cursus vragen we een bijdrage voor het gebruik van materialen en gereedschappen. Papier en karton kun je in de les tegen inkoopprijs aanschaffen.

Cursusopbouw

De cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden bestaat uit vijf blokken van acht lessen. Een les duurt drie uur. De blokken zijn afzonderlijk te volgen of samen als jaarcursus.