Online les: Tekenen en schetsen

Meer informatie over de optie: MAANDAG: 19:15 - 21:45

Cursuscode: S0624
Docent: Ina Brekelmans
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 195,00 incl. BTW
Startdata: 02-09-2024, 04-11-2024, 13-01-2025, 17-03-2025, 26-05-2025,

De onlinecursus Tekenen en schetsen geeft je (weer) plezier om te gaan tekenen. Voor alle niveaus zijn er schetsoefeningen en kijkoefeningen zodat je met een potlood in de hand leert volgen wat je ogen zien. Leren kijken en kiezen staan centraal. Van heel precies tot snelle impressies.

Door de positieve ervaring met het geven van digitale tekenlessen bied ik een Teken- en schetscursus digitaal aan. We zullen in deze lessen werken via WhatsApp en Skype, lees verder voor meer informatie over de werkwijze.

Met belangrijke aandachtspunten als compositie, licht/donker en perspectief.  Veel verschillende tekenmaterialen als potlood, houtskool en inkt maken deze digitale tekenavonden tot een verrassend avontuur.

Diverse onderwerpen komen aan bod: stilleven, portret, model, landschap, fantasie, perspectief, komen aan bod. In zwart-wit en kleur.

Werkwijze van de onlinecursus Tekenen en schetsen

Ik maak een app-groep van de deelnemers aan en geef elke les een nieuwe opdracht, met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis die bij de opdracht passen. De opdracht wordt vooraf gemaild.

Om 19:15 uur op de dinsdagavond komt ieder via Skype naar de les.

Ik bespreek de opdracht en de huiswerkopdracht. Ik kijk of er vragen zijn over de opdracht. Dan gaat iedereen zelfstandig thuis aan het werk. Tijdens de les kan je jouw tekening al op de app zetten en geef ik aanwijzingen.

Halverwege de les, rond 20:30 uur, houden we een bespreking en komen we op de Skype weer bij elkaar. Daarna werken we verder en aan het eind is er een laatste nabespreking aan de hand van de tekeningen op de app.

Het is mogelijk de huiswerkopdracht-tekeningen door de week op de app te zetten.

Is de onlinecursus Schetsen en tekenen wat voor jou?

De cursus Schetsen en tekenen is interessant voor alle niveaus. Het is een goed idee om je teken- en schildercarrière te starten met één of meerdere tekencursussen.

Wat heb je nodig voor de onlinecursus Schetsen en tekenen?

In deze cursus werk je aan een tafel, een tafelezel, of aan een schildersezel als je die hebt.

Benodigde materialen – zelf aan te schaffen

  • potloden, HB en 2B
  • grafietpotlood 4B
  • gum en puntenslijper
  • kleurpotloden (klein doosje, niet van de Hema of de Action, liefst aquarelpotloden)
  • potje Oost-Indische inkt, klein palet, kroontjespen en fineliner (0,3), klein penseeltje
  • houtskool, kneedgum, wit, lichtgrijs en lichtblauw, pastel, Siberisch krijt.
  • 2 vellen zwart papier, A4 (Vlieger)
  • blok wit tekenpapier (min 140 gr) A4
  • aquarelblokje (A5)

Cursusopbouw

De onlinecursus Tekenen en schetsen bestaat uit 4 blokken van 8 lessen (A t/m E). Ieder blok is afzonderlijk te volgen. De verschillende blokken volgen elkaar op waardoor deze cursus ook heel geschikt is als jaarcursus.