Rembrandtworkshop: Frame the story

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  18-05-2024

Cursuscode: R0723V
Docent: Kirsty Buchanan
Aantal lessen: 2
Lesdag: za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 180,00 incl. BTW
Periode: 18-05-2024 t/m 19-05-2024
Inschrijven kan niet meer.

In deze weekendworkshop gebruiken we de tentoonstelling Regie: Rembrandt als startpunt voor een weekend tekenen, schilderen en verhalen vertellen. We zullen onderzoeken hoe Rembrandt zowel observatie als verbeeldingskracht gebruikte om zijn meesterwerken te creëren en proberen te ontdekken hoe hij zijn scenes componeerde. 

Net als Rembrandt richten wij ons op gezichtsuitdrukking, handgebaren, kostuums en accessoires, houding, belichting, compositie en het geënsceneerde moment als manier om een verhaal weer te geven. We zullen de voorbereidingsmethoden verkennen die Rembrandt in zijn atelier toepaste en tegelijkertijd de vaardigheden van tekenen, vertellen en componeren ontwikkelen.

We beginnen zaterdagochtend met het bekijken van de werken van Rembrandt in de intimiteit van het museum en maken samen enkele voorbereidende schetsen van de schilderijen terwijl we zijn technieken bespreken.

‘s Middags gaan we naar het atelier van MK24 en schetsen we naar levend model in geënsceneerde scènes, geïnspireerd op de schilderijen van Rembrandt. Zondag werken we verder in het atelier en passen we al onze ontdekkingen toe op een definitieve compositie.

Inclusief: vegetarische lunch en materialen.
Exclusief: koffie en thee.