Rembrandtworkshop: Pinhole portretten

Meer informatie over de optie: 2 lessen vanaf ZA & ZO  18-05-2024

Cursuscode: R0523V
Docent: Inge Ybema
Aantal lessen: 2
Lesdag: za & zo
Tijd:10:00 - 16:00
Prijs: € 180,00 incl. BTW
Periode: 18-05-2024 t/m 19-05-2024
Inschrijven kan niet meer.

Deze weekendworkshop start zaterdagochtend met een gezamenlijk bezoek aan de tentoonstelling Regie: Rembrandt in het Rembrandthuis. We bekijken de manier waarop Rembrandt als regisseur koos voor compositie, licht en schaduw en het moment.

Na de lunch gaan we aan de slag in de fotostudio van MK24. We maken aan de hand van weloverwogen keuzes een serie portretten. We letten daarbij op houding en expressie, de compositie, kadrering én het gebruik van licht. Hoewel Rembrandt zelf niet op reis ging verzamelde hij curiosa vanuit alle delen van de wereld. Hij gebruikte die als studiemateriaal voor zijn schilderijen. Tijdens deze workshop maken we net als Rembrandt gebruik van attributen om een verhaal te vertellen.

Op zondag breiden we de analoge fotografie uit met een oude techniek. In de tijd van Rembrandt werd de camera obscura al gebruikt, de voorloper van de pinhole fotografie.
De pinhole foto’s gaan we zelf ontwikkelen in de donkere kamer van MK24. Het moment waarop het beeld verschijnt is magisch.

Gedurende de workshops wordt de techniek van analoge fotografie uitgelegd, ervaring is dus niet nodig.

Inclusief: vegetarische lunch en materialen.
Exclusief: koffie en thee.